- A-League

Maro Itoje arra törekszik, hogy megfékezze a rossz fegyelmet, de nem az összes feketék elleni agresszióját

Az utolsó alkalommal, amikor Maro Itoje megverte az összes feketét, több ezer ember állt a nevében a végső sípban. A Wellington-i eseményes második teszt a 2017-es brit és ír lions-turné kiemelkedő alkalma volt, de Eddie Jones véleménye szerint Itoje legjobb napjai még jönnek.

Még Brodie Retallick és Sam Whitelock, a világ elsődleges másodsoros duója találja meg a Twickenham ellen, hogy Itoje ellen keményen induljon, ha Jones ösztöneit kell hinni. „Ez a fiú lesz a világ egyik legjobb szereplője” – hangsúlyozta Anglia főedzője. „Az elmúlt két év fejlesztése kiemelkedő volt…ő egy csodálatos versenyző. Dél-Afrikával ellentétben a három büntetés és az ausztrál játékvezető, Angus Gardner által elnyert sárga lap elhomályosította egyébként befolyásos megjelenését. Jérôme Garcès szombati játékvezetőjét megfelelően figyelmeztették.

A 24 éves Saracen szabadon elismeri, hogy okosabbnak kell lennie egy új-zélandi oldalon, aki megbízhatóbb büntetéssel fogja büntetni, mint a Springboks. . „Alkalmazkodnom kell a játékvezetőhöz. Mivel én vagyok a fajta játékos, versenyképesnek és abrazívnak kell lennem, de gyorsabban kell alkalmazkodnom a helyzethez, mint tavaly hétvégén. Csak meg kell értenem, hogy mi az, és nem fog elengedni.Ha könnyű lenne, nem beszélnénk meg erről a beszélgetésről. ”Jones szerint az egyetlen játékos, aki több büntetést vállalt, Dan Cole, nem Anglia csapatának tagja ezeknek a novembereknek. nemzetköziek. A főedző ugyanakkor egyértelműen hálás az Itoje más sokrétű tulajdonságairól, és úgy véli, hogy az enyhe csípés a megközelítésben szükséges. „A szuper-versenyképesség és a szankciók elhagyása között van egy finom él” – hangsúlyozta Jones. „Megtanulja, hogy állandóan csak egy részét képezi a tanulási folyamatnak. Az angol rajongók arra kértek, hogy„ legyenek énekesek ”, és elfojtsák az összes feketék haka-t. Tovább

Ha a haka felé néz, Itoje egy régi kéz.Míg a lions-túra az északi és a déli félteke rögbi közötti különbségekről tanított, nem volt az első, hosszan tartó kiwi-rögbi expozíció. „A második alkalom, hogy 2014-ben az Under-20 világkupa után hosszú időt töltöttem Új-Zélandon. Rugby az életmód része. Élnek, eszik és lélegeznek rögbi, amikor felfelé fordulsz, hogy egy nagyon szenvedélyes ember ellen lépsz fel.Jó megértést adott nekem a kultúráról, arról, hogyan próbálják játszani a játékot, erősségeiket – amelyekről sok van -, de a gyengeségeiket is. ”

Ha van egy angol játékos, aki Oghenemaro Miles Itoje – a nigériai keresztneve úgy fordul elő, hogy „Isten nagyszerű” – úgy véli, hogy az összes feketéknek óvatosnak kell lennie, hogy Chris Ashton, emlékeztetett arra, hogy négy év alatt először Anglia szárnyán indul. – Ashy az egyik legerősebb játékos, akivel valaha találkoztam. Ha nem lenne rögbi játékos, akkor maratoni futó lenne, mert fáradhatatlanul futtathat és napokon át futhat. Bárcsak megvan a fitneszje.

Az elején azonban az Itoje teleszkópos nyúlványa, ereje és mozgékonysága jelenti a legnagyobb veszélyt az All Blacks számára.Jones nézete szerint az „Ooh, Maro Itoje” kórusok a tavalyi Wellington éjszakai égboltjába rohantak – „Hűvös volt… ez minden bizonnyal egy emlék, ami ragaszkodik hozzám” – csak a kezdet volt. Új-Zéland biztosan nem hallotta az utolsó tőle.