- Betclic

Hogyan vált a Golden State Warriors a csapatnak, amiben senki sem szereti?

Gyorsan előre az idén, és mi a Warriors rajongói beavatkozás, amelyre a legjobban emlékezzünk erre a döntő sorozatra? Ez a Warriors Mark Stevens tulajdonosának a torontói pontőrén, Kyle Lowrynél történt lövése. Stevens, a 2,4 milliárd dollár értékű kockázatitőke-befektető kisebbségi részesedést vásárolt a Warriorsban 2013-ban, jelezve azt az irányt, amelyben Joe Lacob és Peter Guber társelnök-elnökök a franchise átvételét tervezték: egy, a Szilikonnal való egyre mélyülő szövetség felé A tech mogulok és a VC-k völgyének univerzuma, amelyben maguk is Betclic megszerezték a vagyonukat. „Mark hatalmas eszköznek bizonyul szervezetünk számára” – mondta Guber abban az időben, amikor Stevens csatlakozott a Warriors tulajdonosi csoportjához. „Sikerült létrehozni egy erős és lekerekített tulajdonosi csoportot, amelyben mindenki hozzájárul a sikerünkhöz, és Mark sem kivétel.Ideális illeszkedés. ”

Stevens valójában olyan ideális illeszkedésnek bizonyult, amely annyira kényelmes a tulajdonjogok előnyeire való jogosultságában, hogy úgy érezte, hogy fizikailag megtámadhatja az ellenfél játékosait. A büntetés hamarosan gyors volt – Stevenst kiszorították az Oracle Arénából, majd 500 000 dolláros pénzbírságot szabtak ki és a következő szezon végéig tiltották meg az NBA-játékokon való részvételt. De a gesztus ravaszsága úgy tűnt, hogy valami mást is ebből a Warriors-ból vonja be, egy összehajtogatott, ropogós tulajdonsággal, amely egy évtizedes utazás befejezését tükrözi. A 2007-es harcosoktól kezdve, egy csapatnak, amelyet mindenki szeretett, a Warriors olyan franchise lett, amely semlegesíti a gyűlölet szeretetét.A háborúk után a Warriors ma már a techbros és a duzzacskó csapata, túl sima és magabiztos a saját érdekében – egy metamorfózis, amelyet az Oakland zsúfolt és Betclic üzletben lévő Oracle Arena küszöbön álló mozgalma lefed a San Francisco belvárosában lévő Chase Center csillogó lemezére. Hogyan jutottak oda innen?

Az egyszerű válasz természetesen a siker. A Warriors az utóbbi öt bajnokságból három nyert, csak 2016-ban a LeBron James és Kyrie Irving Cleveland Cavaliers-ba esett vissza, most pedig Torontóba. A korukban uralkodó csapatokat azonban nem mindig kell megtagadni, amint ezt a Lakers és a Chicago Bulls bizonyította az 1980-as és 1990-es években.És amikor ezek az „új” harcosok – Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Green és Andre Iguodala előtti Kevin Durant csapata – 2015-ben megnyerték első bajnokságukat, a friss levegő lélegzetének tekintették őket, villámgyorsan mozogva a labdát. halálos hárompontos lövöldözéssel. Ez a göndör, fiú jellegű – a Splash testvérek vödröktől esik eshetetlen helyekről és távolságokról, Green és Iguodala a sávban izmoskodnak, Curry a szabad dobásnál, szájvédője mellett chomping – soha nem hagyta el a csapatot a négy év alatt azóta az áttörés győzelme. A Green kivételével a csapat főszereplői nem aktívan válogathatatlanok; nem lépnek ki az ellenfelek vagy az ellenkező csapatok rajongói ellensúlyozására.Steve Kerr edző továbbra is bájos, barátságos jelenlétű, könnyű, liberális jellegű vonallal a Trump elleni politikai kommentárban. A csapat nem gyakorolja a „sötét művészetet”, vagy nem veszi tudomásul Betclic gazember státusát, ahogyan más gyűlölt sportdinasztia – például a New England Patriots – eljátssza. 3:20 videó lejátszása: „A világot jelenti”: Toronto Raptors nyerj első NBA címet a Warriors verése után – video

És mégis, valami elmozdult. A csapat iránti önelégültség, amely korábban nem létezett, valamint egy keserűségre utaló érzés – az a keserűség, amely felismerésével jár, nem egyetemesen imádkozik. A harcosok továbbra is szeretni szeretnének. Úgy akarnak lenni, mint a radikálisok, akik megrontják a sportot. Egyértelmûen az a felismerés, hogy már nem olyan drágám, hogy megmentik a saját támogatói bázisaikat, keményen megharapja.A 4. játék előtt Green-től megkérdezték, hogy tudjon megbirkózni a csapat a sérült Durant hiányában. A válasza feltáró volt. “Mindenki azt akarja, hogy elveszítsünk” – mondta. „Tehát biztos vagyok benne, hogy az emberek boldogok, hogy megsérülnek. Csak folytatnunk kell a csatát és meg kell nyernünk a következő játékot, visszamenni Torontóba, megnyerni az 5. játékot, visszatérni az Oracle-be, megnyerni a 6. játékot, majd ünnepelni. Szórakoztató idő előtt. ” A válasz fecsegéssel kezdődött és vigyorral fejeződött be. Ez a kedvesség és az arrogancia keveréke, ami nem meglepő, nem nyert online sok Green barátot. Eközben a torontói Kawhi Leonard elfoglalta ezeket a döntőket sztoicizmus klinikájaként; a bíróságon elért csodálatos eredményeiért az ember nem annyira mosolygott, amíg a zümmögő megszólalt a 6. játék végén.Ez a kontraszt – a ragyogóan nem szemléltető Leonard és a Warriors született öngyilkossága között – sokat mondott. A játékosok hatalma korszakában a Raptors NBA-dinasztia már vége előtt megkezdődhet. Bővebben

De a szemétbeszélgetés és az önpromóció természetesen az NBA legbüszkébb hagyományai, tehát ez nem mindent magyaráz. Kétségtelenül sok más oka van annak, hogy nem kedveljük ezeket a Harcosokat. Gyűlölöd őket abban, ahogyan megfordultak, miután lemondtak a bajnokságról a 2016-ban, és egy már kivételes csapatot felszámoltak a Kevin Durant megszerzésével, ami azzal egyenértékű, hogy az NBA-területi játékteret 45 fokos szögbe billentették, és minden más csapatot felfelé futtattak. .Gyűlölöd őket a környékbeli lövöldözés és a razzamatazz hatékonysága és a hárompontos vonalon belüli játékművészet iránti megszállottságuk miatt. Gyűlölöd őket annak kóros igénye miatt, hogy a távolból a játékban uralják a játékot, ahelyett, hogy a perem alatt kéz-kézben harcolnának. Gyűlölöd őket, mert olyan csapat egy olyan csapat, amely diadalmaskodik azzal, hogy elhagyja a játékot, nem pedig elakad; Curry és Thompson könyörtelen, robotszerű pontosságáért a félbíróság fenyegetései; mert soha nem fogadnak meglepetten, mert ők egyszerűen nem szórakoztatók.Röviden gyűlölöm azokat a részeket, amelyek elveszítették a virtuozitást és a spontaneitást, amikor a csapatok a százalékos játékot, nem pedig az egyéni kifejezéseket játszják. a Warriors hárompont-nehéz játékstílusának teljes, adat- és elemzés-vezérelt része – a franchise és a Szilícium-völgy közötti mélyebb elkötelezettséghez kapcsolódik. Az NBA-ban uralkodó két utolsó csapat, mint a Warriors, szintén „rendszer” csapatok voltak: az 1990-es évek Bika és a 2000-es évek elején a Lakers győzedelmeskedtek Phil Jackson mesés háromszög-bűncselekményének hátterében. Ezek a harcosok az 1990-es évek óta képviselik első alkalommal, amikor a kosárlabda epigenetikus ugrást tett egy valóban új játékmódba.A korábbi forradalmárokkal ellentétben a Harcosok a Szilícium-völgy játszóterévé váltak a Big Tech iránti ellenségeskedés idején is, amikor sok olyan társaság, amely az Arany állam tulajdonosává gazdagodott, maguk is legitim nyilvános felháborodás tárgyát képezi. Bármennyi Phil Jackson csapata is az elemzésről, a folyamatról és az adatokról szól, nem vonultak hozzá egy tech elit okához, amely különálló világnak tekinti magát. Ha a mai Warriors tükrözi a technocenciát, akkor a 1980-as évek „Showtime” Lakers megragadta Amerika non-stop szórakoztatóiparának növekedését.De azok a hírességek, akik adták a Lakers csapatának a sztárszintű sprinklejét, gazdagok voltak, mert hűvösek voltak, nem azért, mert korai üzletáramlást tapasztaltak a köszöntő alkalmazásokban vagy az induló vállalkozásokban, felszabadítva a The Connected Home lehetőségeit.

Ez a Warriors valódi szerencsétlensége, ha ezt a sikeres „szerencsétlennek” nevezhetik: dicsőséget találtak a Szilícium-völgy bigwigs tulajdonában a techlash. Azok a dolgok, amelyek sikeressé tették őket – az árnyékuk és hatékonyságuk a piacon és a bíróságon – mindkettő a helyüket vezető VC-k és techbrosok látásának tulajdoníthatók – szintén proximális okuk.A folyamat során a Warriors elvesztette a kapcsolatot a munkásosztály rajongói bázisával, amely a 2007. évi távoli világban a Mavericks ellen a 6. játékot készítette a Mavericks ellen, ilyen emlékezetes élmény. A háztartás medián jövedelme San Francisco Mission Bay-ben, ahol a Warriors új otthona található, 134 000 USD; A rajongói bázis gazdagabbnak és gazdagabbnak tűnik, ami valószínűleg garantálja a bűnösök gazdag jövőjét a gyűlölők táplálására. A franchise, amely annyira szerénytlen és váratlan volt a sikerre, hogy elmulasztotta lefoglalni saját otthoni bíróságát az 1975-ös döntősorozat számára, ma az Uber és Palantir korai szakaszában lévő ujjbeszélő játék.A Warriors gyűlölete ma kevésbé vonatkozik a kosárlabdara, mint politikai kijelentésre: a kisfiú számára és a jövedelmi egyenlőtlenség ellen, a gazdagok fegyverzetébe kerülő intézmények ellen, a mindennapi élet technikájáért.

gyere, hogyan emlékeznek ezekre a harcosokra? Mint egy csoport, amely megváltoztatta a kosárlabda játékmódját; mint a sport minden idők legnagyobb lövészének otthona; együttesként, amely képes pontozást mutatni, ellentétben a sport által korábban látott dolgokkal. És mint szeretetteljes játékosokkal töltött franchise, amely valahogy olyan csapatgá vált, amely senkinek nem tetszik.