- Energybet

A csend a farok dübörgésével birkóz meg a tunéziai kávézóban, a Shepherd’s Bush-ban

A tunéziai Abdel Boukra és angol felesége, Frances által 30 évvel ezelőtt alapított étterem a Shepherd’s Bush-ban egy informális kapcsolattartó pontként szolgál a londoni tunéziai közösség számára. Harry Kane dupla gondoskodik arról, hogy Anglia legyőzze Tunéziát a világkupán.

Az Egyesült Királyságban csak 8000 van, és a marokkói és az algériaiakhoz viszonyítva kevés a szám. Abdel jó hely a sporthoz, a politikához és a jó Energybet kuszkusz garantálásához.

„Szerintem egy vagy két nulla marad Angliába” – mondja Sami Tounsi a meccs előtt. 15 éve Londonban él, és a tunéziai turisztikai testületnél dolgozik. „Nagyon gyors, nagyon gyors a szünet, de hiányzik a koncentráció.Feladjuk az esélyeket, és az elmúlt 10 percben kaputok leszünk. ”

Sami azt mondja, hogy a nemzeti csapat az elmúlt években túlzott jelentőséggel bírt Tunéziában. “Ez egyike azon kevés dolgoknak, amely egyesít minket” – mondja.

„Mivel a forradalom [2010-es] munkanélkülisége felfelé fordult, az infláció felfelé, az egyenlőtlenség felfelé. Arra számítunk, hogy izgalommal várjuk a nemzeti csapatot. ”Úgy hangzik, mint egy másik ország, amelyet megemlítenék. Play Video 1:16 Anglia szurkolók eksztatikus, miután késő Harry Kane-győztes volt a csoportos Energybet szakaszban a Tunéziával való összecsapás során – videó

A fő az ebédlő egy nagy asztalmá változott, és a falakon lógtak mindkét ország zászlói, az étterem majdnem teljesen tele van indulással. 10 perc múlva és két tizenéves Jadon Sancho hajvágással, Club Africain de Tunis inget viselve felbukkan az utolsó két helyre.A helyi parlamenti képviselő öt perccel később megérkezik, és meg kell állnia. Ekkor válik egyértelművé a tunéziai megosztott hűség. Természetesen azt akarják, hogy csapatuk nyerjen, de elég jól tudják az angolul, hogy képesek legyenek megérteni az utazásaikat. Az egyik ponton egy különösen egyenletes kézű kiáltás szólal fel: „Gyere, Dele Alli! Gyere…. adj nekünk egy kis szünetet! ”

Amikor Harry Kane góli első gólt, a kis angol kontingens ezt komolyan veszi.Azt kérdezem Sámitól, hogy a tunéziaiak szívét-e a futballcsapat sorsa. „Néha olyanok vagyunk, mint Anglia hozzáállásunkban; ha megverjük, ez nagy ügy – mondja. “Megkísérelnek valakit hibáztatni, és általában ez az edző.” p> “Ez jó, ez Tunézia, add át a labdát” – hangzik a hátsó hang. Eközben Abdel fel- és lefelé lármázik, tunéziai inget visel, de Szent György zászlójába csomagolva.Afrika csapata Energybet tehetséges és nyugodt. Tudják-e elkészíteni a világkupát? | Paul Doyle Bővebben

A szoba eddig csendes része – ahol a fiúk apjai ülnek – felrobban, amikor Tunézia büntetést szerez. A „terv” határozottan érvényes.A félidő fennmaradó részén irónikus „büntetés” szól, amikor a labda az egyik dobozhoz közeledik. Időközben van egy felidéző ​​dallam és egy svédasztalos tunéziai tajine, paprika-szalagrade és rántott calamari.

Abdel és Frances Párizsban találkoztak, ahol akkoriban élt, de örülnek, hogy ők Angliában telepedett le. Ez a tapasztalat a tunéziai külföldön élők nagy részének – mondja Abdel. “Londonban és Manchesterben kevesebb a rasszizmus, mint a kontinensen” – mondja. „A londoni bankokba dolgozó francia-tunéziai soha nem fogják megtenni ezt az esélyt otthon.”

A második félidőben a szobában mindenki felvidít, amikor Marcus Rashford jön. A szurkolók még hangosabbak, amikor Ashley Young megfelelő szabadrúgást végez el a bár felett.Amint a szimpatikus internetes olvasás mindenre növekszik, amikor Anglia újabb mozdulatokkal zavart, egyre nehezebb elolvasni a szobát. Valójában csak az utolsó pillanatban válik egyértelművé.

Ahogy Harry Kane leáll, hogy lezárja a győzelmet, a szoba háromnegyede végül elnémul.