- Europa League

Kelta és Brendan Rodgers felhő alatt készülnek az Európa Ligára

Az Európa Liga foci szempontból ésszerű környezet a kelta számára, még akkor is, ha a jogosultság érzése azt jelenti, hogy küzdeni kell azért, hogy a klubon belül megtalálják azokat, akik örömmel fogadják el mindazt. Az elmúlt két szezon Bajnokok Ligája kampányaiban a Celtic hat pontot és egy győzelmet hozott. Az ellenzék tehetségének – a Manchester City, a München Bayern és a Párizs Saint-Germain – elismerése indokolt mindaddig, amíg a Borussia Mönchengladbach és az Anderlecht házi veszteségeit szintén figyelembe veszik. A kelta, amely egykor az európai haderő volt, enyhe többlet is. >

Rodgers, akinek a liverpoolbeli európai rekord vázlatos volt, alig tett rá arra utalni, hogy hajlandó vagy képes alkalmazkodni a játéktervekhez, hogy megbirkózzon az európai elittel. A Barcelona és a PSG egyaránt hét gólt szerepelt az évelő skót bajnokok ellen.Ahogy Rodgers szembeszállt a pénzügyi egyenlőtlenségekkel, az alapvető és az ismétlődő hiányosságokat – különösen a védelem területén – nagymértékben figyelmen kívül hagyták. Rodgers két évszakot töltött Glasgow-ban anélkül, hogy a csapat egyik területét rögzítette volna, és a megérkezés pillanatától figyelmeztette a figyelmet. Nagy-Britanniában egyetlen menedzsernek nem kellett volna ugyanaz a tervezési lehetősége, mint a Rodgers-nek 12 hónappal ezelőtt. A skót bajnok megtartásával a bizonyosság és a Bajnokok Ligája jövedelme ismét megsemmisült.

ismét, mivel az AEK a selejtező szakaszban bevonta őket a Bajnokok Ligájából. A görög csapat 10 férfival játszott a záró félórában Glasgowban, de 1-1 döntetlen volt.Azt a tényt, hogy a kelta rendelkezésére állnak források az AEK lecsökkentésére, figyelmen kívül hagyták Rodgers számára, mivel a nyári átutalási tevékenységgel kapcsolatos frusztrációit többször is megfogalmazták.

Az észak-ír számára az volt Az első AEK-es láb, amellyel a Celtic fórumán nyilvánosan lőtték a golyókat, furcsa volt, hacsak nem látta vereséget. Rodgers bosszúságának nyomai július végén jelentkeztek, amikor elhatárolódott az egyezménytől, hogy aláírja Daniel Arzani-t, a fiatal ausztrálust, aki csatlakozott a Manchester Cityhez, mielőtt azonnali hitelt kapott volna a Celticnak.Érdekes részterület az, hogy a Celticnak rendszeresen játékossá kellene lennie City nevében.

Hetekkel később Rodgers mélyebben beszámolt arról, hogy a kelta John McGinn feletti halasztása megengedte az Aston Villa-nak, hogy koaxiálja a hiberniai középpályát. “Még mindig van néhány kulcsfontosságú terület, ahol szeretném elérni a minőséget, és eddig még nem fejeztük be azt – nem sok játékos, de szükségünk volt a minőségre” – mondta Rodgers. „Ez az, amit még nem találtunk meg az épületben, hogy hozzáadjuk a már meglévő minőséget. Erre akkor van szükség, ha erős helyzetben van.Nem vagyok biztos abban, hogy a klub ezen a nyáron erősebb helyzetben volt-e, mint amilyen hosszú ideje volt. ”

Noha a részletek eltérőek, párhuzamos a Rodgers hajlandóságával az átadása során. utóbbi szakaszai Liverpoolban. Miután az AEK félrevonta a kelteket, Rodgers ismét elcsodálta, hogy mit gondol, a kelta nem hajlandó fenséges szempontokból támogatni a személyzetet.

Dedryck Boyata, az átlagos védekező csoport legjobbja, nem játszott a vita közepette a klub arról, hogy lehetne-e eladni. Soha nem esik.

A kiadások Rodgers órájára emelkedtek. A kelta 2017. évi éves hozama 52 millió font személyi költségeket jelentett, ez egy ugrás az egy évvel korábbi 37 millió fonthoz képest.Ez teljesen ésszerű egy olyan klub számára, amely megszerezte a Bajnokok Ligája kvalifikációját, ám Rodgers fizetõmestereinek – akik közül néhányat komolyan megbénított ez az ellenzéki nyilvános show – felmerülõ kérdéseikkel kell feltenniük magukat.

< p> Nyilvánvaló, hogy a Moussa Dembélét nem tekintik Rodgers által támasztott sikernek, még akkor sem, ha a francia csatár aláírása előtt még a menedzser hivatalba lépése előtt mozogtak, és a legutóbbi varázslatok inkább a sérülésekre, mint a célokra vonatkoztak. Scott Sinclair kiváló első évadot élvezte a Celtic-nál, de rosszul visszahúzódott.Olivier Ntchamnak, a Manchester City-től származó, 4,5 millió font értékű aláírással értékesíthető eszközré kell válnia.

Rodgers számos aláírása esetén a kétségek jogosak: Dorus de Vries, Cristian Gamboa, Eboue Kouassi, Jonny Hayes , Kundai Benyu, Marvin Compper, Charly Musonda és Jack Hendry. A furcsa kelta szerelmi kapcsolat drága folytatását egy másik városi loannával, Patrick Roberts-szel a fellépés nem igazolta. Rodgers üdvözölte Lee Congertont, amikor kinevezték őt toborzási vezetővé; a nettó eredmény annyira elhanyagolható, hogy Emilio Izaguirre 32 éves korában visszatért a klubba egy évvel a Szaúd-Arábiába való távozása után.

Mindig fennállt annak a valószínűsége, hogy Rodgers saját álmodozó képe arról, hogy miért dolgozik A kelta eszközökkel nem állnának össze ambiciózus és pénz-alapú labdarúgók.Mindig fantasztikus volt, hogy a kelta egy menedzser kérésére cserél egy sikeres üzleti modellt. Nem is beszélve arról, hogy az egyik úgy tűnik, hogy nem halad előre Európában. Maga Rodgers a skót labdarúgó-jelenetet – többek között a műanyag pályákat is – megemlítette, hogy problematikus a játékosok vonzása során egy újabb szelíd európai átadás után, ezúttal a Zenit St Petersburgbe, az elmúlt szezonban. Ezt követően a Celtic rekorddíjat költött az Odsonne Édouard állandó védelme érdekében a PSG-től.

A Rodgers kelta DNS-je itt jelentős, és sok támogató az ellen fordul, amit egy fillért szorító táblaként érzékelnek. Rodgers hevesen védi jó hírnevét, csakúgy, mint ambiciózus.

De a bolond lenne, ha azt állítaná, hogy a Celticnak teljes mértékben Rodgersnek kell szólnia.Visszatérve a hátsó háromszöglet magas színvonalú szállításáért, amelyek egyike egy verhetetlen évszak következménye volt, a 45 éves ember Istenhez hasonló státuszt kapott. Könyv, színpadi show, a művek. És természetesen az a fizetés, amely meghaladja azt, amit sok skót csúcsrepülő klub az egész első csapatának adományoz.

A Celtic mindenképp olyan jók voltak, hogy megújítsák Rodgers körülményeit, és fordítva. A szezonig, amelyen keresztül a Rangers Steven Gerrard irányítása alatt összehangoltan cselekszik, a hazai ellenzék rendkívül gyenge volt. Gordon Strachan kétszer vitte a Celticot a Bajnokok Ligájának utolsó 16 helyezettjébe, viszonylag nagymértékű leépítéssel és heves címcsatákkal folytatva. Neil Lennon híresen legyőzte Barcelona útját ugyanabba a kiütés szakaszba, amikor a toborzás ugyanolyan első osztályú volt, mint az óriások taktikai tervezése.Eközben Rodgers eme felső szintjén került kitéve arra a pontra, ahol az Európa Ligában az érdemi előrelépés hasznos lehet a saját profilja számára.

Szombatra Rodgers vidáman kijelentette, hogy „egyesek megpróbálják szétszerelni”. kapcsolatát a kelta testülettel. Ha ez utólagos utalásra utal, akkor valóban fennáll annak az érzése, hogy Rodgers és a kelta ellentétes és polarizált jövőképpel rendelkezik. Az egyik éjszaka Litvániában inkább szimbolikus.