- F1

Lewis Hamilton ismét túl jó az Abu Dhabi F1 GP-n a 2018 utolsó pólusával

Az ötödik világbajnok megszerzésének hátráltatása talán mögötte áll, de Lewis Hamilton elhatározása, hogy a csavart elfordítja, amíg a végső kockás zászló nem kétséges. Az Abu Dhabi Nagydíj szezonbeli döntőjében elért pólusa további bizonyítékot jelentett arra a kivételes formára, amelyet ebben az évben mutatott be, és annak igazolására, hogy a versenytársait kétségtelenül el akarja hagyni a következő szezonban való motivációjának erősségéről.

A 2019-es rácshoz csatlakozik Nagy-Britannia George Russell, aki a Williams-en debütál GP2 bajnokként, miután megnyerte az Abu Dhabi-i játékversenyt, hogy újabb évben megszerezze a címet. Russell, a Mercedes junior pilóta és idén tartalék sofőre ismét megmutatta kivételes ígéretét, mivel elvesztette az első helyet a rácsról, hogy visszatérjen a gödör aláfutásával, és a győzelemre szólította fel.Most nyert hét ebben a szezonban, megegyezik a Charles Leclerc és Stoffel Vandoorne F2-rekordjával. Fernando Alonso az F1 csalódása ellenére sajnálat nélkül meghajol | Giles Richards Bővebben

Hamilton és a Mercedes a magasba kerül, ami tükrözi ötödik egymás utáni pilóta és építők dupláját. Nem tudták volna finomabb módon befejezni a végső selejtezőt, amikor Valtteri Bottas a második alkalommal ügyesen biztosította ötödik egymást követő első sorban a Yas Marina-nál tartózkodó blokkolást. a címet, és ebben az évben az első, amikor megnyerte a következő versenyt.Az Abu Dhabiban történő előzés miatt nehéz helyzetben van, és egyértelműen szándékában áll, hogy győzelemmel megy a közeli szezonba.

„Nem hiszem, hogy az volt, mert nem tudtam volna megtenni a a múltban, csak nem csináltam a munkát ”- mondta. „Azt hiszem, ebben az évben az életem más helyén volt. Folytatni akarom a korlátok tolását, a határok tolását, és szilárd magasságra akarom befejezni a szezont, hogy valóban továbbra is olyan erős alapot lehessen tartani, mint ez az év volt, így használja ezt a következõ év indulására. ”

A Hamilton ebben az évben megítélt számai baljós olvasást jelentenek a riválisai számára. 83. pólusa, amely önmagában rekord, 100 versenyen 52. helyezett volt, ez egy rendkívüli százalék.Ez volt a 11. évad ebben a szezonban – egyetlen pilóta sem közelítette meg következetességét és felettségi szintjét az egykörös fegyelem felett.

Hamilton nagyszerűen lefuttatta a jelzőjét az ultraoft gumiabroncsokon a második negyedévben. Ő támogatta az első forró körével a Q3-ban, amelybe beletartozott egy kis zár, és ezután javult a második futamával. Szinte tökéletesen teljesített, főleg az utolsó szektorban, és nem lehetett párosulni, bár Sebastian Vettel (aki a harmadik) és Bottas egyértelműen megadta mindazt. Bottas még mindig meghaladta a tizedét, Vettel pedig háromtizedöt.Hamilton 1 perc 34,794 másodperces köridője volt egy újabb rekord a szezonban, amelyben az autók gyorsabban mentek, mint valaha. „Arra számítasz, hogy megrázom a kezét?” – a Verstappen állva nyomja meg az Oconot. Tovább

Érzelmi pillanatként írta le az autóban végbemenő kvalifikációs versenyét, de ragaszkodott hozzá, hogy sikere kollektív erőfeszítés volt. “A csapatmunkára engedtem” – mondta. „Mindannyian állandóan olyan szorosan együtt dolgozunk, igazán felemelve egymást, és ebben az évben, ha megnézzük a csapat teljesítményét a verseny hétvégén, a mechanikusok, a mérnökeink, a stratégáink, akkor mind felvetettük a játékot.Soha nem volt tökéletes, és egyikünk sem sofőrként, de együttesen, mint csapat, azt hiszem, hogy valóban folytattuk az emelkedést, ami ismét inspirál nekem, és arra ösztönöz, hogy menjek oda oda, és nem akarom engedni nekik lefelé. ”

A végső verseny feladata a befejezés, de három győzelmével a Yas Marinában már az övé alatt végez, figyelemre méltó szezonot fejezve be a körzet legsikeresebb pilótaként, és örökké bízva a következő versenyekben.

Kimi Räikkönen a negyedik volt, Daniel Ricciardo és az ötödik és hatodik Max Verstappen vörös bikajával. Romain Grosjean a Haasban hetedik volt, Sauber Charles Leclerc pedig a nyolcadik.A Force India Esteban Ocon a kilencedik helyen állt a Nico Hülkenberg Renault előtt.

Fernando Alonso, az utolsó kvalifikációs ülésén az F1 elhagyása előtt, a 15. helyen állt. Carlos Sainz a Renault-ban a 11. helyen állt a Sauber Marcus Ericsson, valamint a Kevin Magnussen Haas és a Sergio Pérez Force India előtt.

Brendon Hartley az 1. negyedévben a 16. helyen állt Toro Rosso elõtt. csapattársa Pierre Gasly. Stoffel Vandoorne a 18. helyezett a McLaren számára a két Williams-szel, Sergey Sirotkin és Lance Stroll-lel, aki ismét a 19. és a 20. hátsó részét hozta fel.