- Premier League

A Premier League hangulatváltozásai által biztosított állandó kezdeményezés

A felmérés utáni felmérés megmutatta, hogy a rajongók nagy többsége üdvözli a biztonságos területek elképzelését – az ún. – ez a világ a távolabbi nem biztonságos, morzsolódó, konkrét teraszoktól származik. Daniel Taylor Bővebben

De a klubok között van, hogy a hangulat most elkezdett eltolódni, és a vasúti ülések napirendi pontként kerülnek megrendezésre a Premier League minden 20 klubjának találkozóján csütörtökön. Motivációjuk nem meglepő módon nem teljesen altruista, és az ötlet mögötti lassú lendület számos tényezőre épül.

Az egyik a labdarúgás váltó gazdasága.Kevésbé jövedelem származik a mérkőzésekből származó rajongóktól, de paradox módon soha nem voltak fontosabbak. A magas oktánszámú atmoszférát ők alkotják, amit világszerte értékesítenek a televíziós szerződésekben, amelyek három év alatt 8,3 milliárd fontot hoznak.Mint a közelmúltban hozott döntések, amelyek szerint a jegyárak 30 fontra kerülnek, és olyan szabályokat vezetnek be, amelyek előírják a kluboknak, hogy a rajongók közel helyezkedjenek el a pályán, a vasúti ülések vonzerejének részeként, amely hatékonyan helyettesíti az egyes meglévő üléseket álló helyszínen (és flip – a mellkas-magas vasúti pálya mögötti ülés – a lehetséges előnyös hatás a légkörre.

Nyugat-Ham United David Gold – ironikusan, talán a legkevésbé képes valamit tenni, hogy biztonságos állást hozzon létre, mivel klubja nem a stadionjuk tulajdonában van – a leginkább énekes tulajdonos volt, de még sokan maguk is támogatják és támogatnának valamiféle próbát.Arsène Wenger a közelmúltban azt mondta, örömmel fogadja a bevezetést.

A Chelsea és a Tottenham Hotspur tervezett új stadionjaikat a vasúti ülések beépítésére, ha ez megengedett – az építési menetrendek egy másik lehetséges előrelépést jelentenek. A Crystal Palace, a Watford, a Sunderland, a Swansea City és a Burnley többek között úgy tűnik, hogy támogatóak.

Azok az érvek, amelyeket egy kis csoport olyan kampányosok, akiknek a véleménye lassan a főáramúvá vált, elkerülhetetlen gyakorlati logika. Ironikus, hogy a status quo potenciálisan veszélyesebb. Több ezer áll, vagy azt mondja, hogy a játékot nem a Premier League indokolja, az ország minden hétvégén.

Ez a vágás, zúzódás és rosszabbodáshoz vezetett, amikor egy gólt szereztek.És bár a legtöbb okból az ozmózis olyan helyzetet alakított ki, ahol bizonyos területeken az állást tolerálták, nem pedig másokban, a közelmúltbeli helyzet a West Ham új stadionjában azt mutatta, hogy ha a nem kimondott szabályok nem világosak, akkor melegebb cserékhez és elhomályosított nézetekhez vezethet az idősek és a családok.

A vita történetét jól próbálták. A Taylor-jelentés azt javasolta, hogy az összesüléses stadia a játékot a modern korba vonja, miközben hiábavalóan azt is javasolta, hogy a jegyárakat ésszerű szinten rögzítsék.Taylor jelentése egyértelműen azt is kimutatta, hogy a szegény tömegkezelés és a nem biztonságos stadion a Hillsborough-katasztrófaért felelős, nem pedig önmagában állva. a Hillsborough-katasztrófa által sújtottak megsértése, és – mint mindig a modern futballban – nem tudnak sok közvetlen gazdasági hasznot látni, a felső repülésű klubok elégedettek voltak ahhoz, hogy a Premier League vezetője, Richard Scudamore természetesen konzervatív ösztönei legyenek. állítsa be a hangot. De még ha az eltolódás jeleit is mutatja, és Scudamore mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a kluboktól kapja meg a cue-t.Bővebben

„Nem vagyunk védettek arra, hogy ez egy téma, és ezért a klubjainkkal beszélgetünk.Mindannyian megvizsgálják a kérdést, és egy bizonyos ponton megérkeznek az asztalunkra, és látni fogjuk, hogy van-e olyan pont, ahol megbeszéléseket kezdeményezhetünk a kormánygal, hogy lássák, mi a véleményük. ”- mondta a múlt héten. „Nagyon sok egyéni klub érzékeli magának, hogy hol vannak vele, és előfordulhat, hogy megkönnyítjük a vitát az elkövetkező hetekben és hónapokban.”

Scudamore szerint a törvényváltozás szükség van rá, de létezik egy alternatív álláspont, hogy ha a flip-up vasúti üléseket egy-egy-egy alapon vezették be, akkor ez nem lenne így, ha megállapítást nyer, hogy „ülőhelyként” lehet meghatározni.

Mindenesetre a kormánynak szilárd álláspontot kellene adnia – a tavaly decemberben közzétett sportstratégiájában Tracey Crouch, a sportminiszter hatékonyan parkolta a témát, de a DCMS figyeli a kelta biztonságos állásának megvalósítását. Az egyik érzékeny terület továbbra is a Hillsborough Családi Támogató Csoport továbbra is ellenzi a biztonságos állást.A Liverpool érthetően veszi a vezetést a HFSG-től, de támogatóik bizalma, a Shankly Spirit, most egy konzultációt kezdett a témáról, amely hivatalos állásponthoz vezet.

A Hillsborough Igazságügyi Kampány azt mondta, hogy támogatja „teljes és objektív” vita.A kérdés hatékonyan és helyesen került parkolásra a Hillsborough-vizsgálat során, amely későn késleltetett igazságot adott azoknak, akik a katasztrófában elveszették a szeretteiket, de a vita most már óvatosan halad tovább.

Jon Darch, hosszú – a biztonságos állást megelőző kampányos, aki évek óta az ország egész területén vasúti ülések útitervét vette fel a támogatás megteremtése érdekében, azt mondta, hogy a Premier Liga találkozója jelentős előrelépés volt.

Darch, aki elkezdődött kampányozóként, de most már egy kis jutalékot ad a vasúti ülések egy adott gyártó által történő értékesítéséről, ha végül behozzák őket, azt mondta: „Örömmel látom, hogy a Premier League megvitatja a vasúti ülések lehetséges bevezetését.

„Tudod, néha nagyon sok kritikát kapnak a rajongóktól, de a hitelt akkor kell odaítélni, ha a hitelt kell fizetni.És olyan dolgok, mint a távoli szurkolók alapja, a £ 30-os kupon, a rajongók közelebb kerülnek a pályához, és most a biztonságos helyzetre való hajlandóság arra utal, hogy új vágyat mutatok, hogy együttműködhetek olyan szervezetekkel, mint a labdarúgó-támogatók. A föderáció olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyekről ezer és több ezer rajongó érzi magát szenvedélyesen.

„Ezért örülni fognak nekik, hogy biztonságban állnak a napirenden, és várom, hogy meghallgassam a megbeszélések eredményét.”

A történelem azt sugallja, hogy a Premier League nem fog gyorsan mozogni. Talán a legjobb, ha a biztonságos állások támogatói remélhetik, egy munkacsoport, és elkötelezettség a kelta tapasztalatok felülvizsgálatára – a Manchester City és a Manchester United küldött küldöttségeket a határ északi részén – a szezon végén.A külföldön azonban szélesebb érzés van, hogy ez az ötlet, amelynek ideje eljött, és ha a lendület fenntartható, akkor végül a mögötte levő logika elkerülhetetlen lesz.