- Premier League

Ashley Giles visszatér a Warwickshire-be Lancashire-től sportigazgatóként

 

Ashley Giles elhagyta Lancashire-t, hogy visszatérjen egy korábbi klubjához, Warwickshire-hez, mint sportigazgatóhoz.Az új szerepében az egykori Anglia pörgetője felügyeli a megyei hivatásos csapatokat, valamint az akadémiát, a kiváló teljesítményt és a kiválósági programok kidolgozását. Cricket kommentátor Mark Nicholas elhagyja a kórházat az egészségügyi megijesztés után Tovább

Giles, aki 2007 és 2012 között az Edgbastonban a krikett igazgatója volt, azt mondta a megyei honlapon: „Az Edgbaston új szerepe nagyszerű lehetőség, és örülök, hogy visszatérek Warwickshire-be.

„ Miközben sok A történelem a Bears-szel, és korábban sikerrel járt, mint egy játékos és egy edző. 43 éves Warwickshire-nél 13 éve játszott, és 2007-ben nyugdíjba vonulása után a krikett igazgatója lett, és 2012-ben vezette őket a bajnoki címre.Ugyanebben az évben novemberben elhagyta Anglia korlátolt edzőjét, mielőtt két évvel később átvette a vezetőedző és a krikettvezető Lancashire-ben.

Megnyerte a T20 Blast-t az Old Traffordban promóció az első évben a megyei bajnokság első osztályába.

Giles azt mondta: „Alaposan élveztem az időt a Lancashire-ben, és szeretnék köszönetet mondani a klub elnökének, Michael Cairnsnek és az igazgatóságnak a lehetőségért egy ilyen nagy klubban a krikett igazgatója.Én is nagyon hálás vagyok a megértésükért és abban, hogy beleegyeztek, hogy elengedjenek a szerződéstől, hogy felvehessem ezt az új szerepet Warwickshire-ben, és visszamegyek a Midlandsbe, ahol a családom maradt.

Giles’s kinevezés része az Edgbaston-i felújításnak, és Jim Troughton csatlakozott az első csapat edzőjévé, Darren Franklin a női krikett vezetője és Paul Greetham elit teljesítménymenedzserként.

Warwickshire vezérigazgatója, Neil Snowball mondta: „Nagyon izgalmas idő a Warwickshire CCC számára, hiszen Ashley kinevezése befejezte az Edgbaston vezetői csapatának új struktúráját.

“ Ashley nagy sikert aratott a krikett edzőjeként és igazgatójaként, és ez az új kibővített szerep lehetővé teszi számára, hogy tapasztalatait és szakértelmét alkalmazza a szervezeten belül, és minden szinten fejlessze a Warwickshire és Birmingham Bears csapatokat.

„Szeretném kifejezni köszönetemet Lancashire megyei krikettklubnak a megértésért és a egyetért azzal, hogy felszabadítja Ashley-t a szerződéséből ahhoz, hogy ezt az új szerepet töltse be az Edgbaston-nál. ”

Giles Lancashire-i szerződése 2018-ig tartott, és a megye azt mondta egy nyilatkozatban: az elmúlt 12 hónapban a Lancashire County Cricket Club igazgatósága és munkatársai nehéz időszakban támogatták Ashley-t és családját, mivel Ashley szerepe elhagyta a feleségét és a családját.

„Hosszú beszélgetések után a fórum beleegyezett abba, hogy további támogatást nyújtson Ashley személyes körülményeihez, és engedélyt adott neki arra, hogy családja legérdekesebben megvitassa a saját megyéjére való költözést. ”

Warwickshire a hatodik helyen végzett a megyei bajnokságban 2016-ban, egy helyen Lancashire előtt.

Gyorsan reagált Lancashire, a korábbi játékosokat Glen Chapple-t és Mark Chilton-t nevezték ki az edzői és a színészi asszisztensnek.Chapple egy 24-szezonos pályafutása alatt 985 wickets-et vett a Red Rose megyéhez.

A Lancashire-i kijelentés szerint: „Az ideiglenes kinevezések lehetővé teszik a klub számára, hogy értékelje a jövőbeli lehetőségeket és az előnyben részesített coaching-struktúrát.”

A lancashire-i rendező, Paul Allott hozzátette: „Örömünkre szolgál, hogy két kivételes edzőt támogatunk az üres álláshelyekre. Glen és Mark egykori kapitányok, akik jól ismerik a klubunkat és a krikett világot, nagyszerű képességeik vannak és büszkék Lancastrians. A fórum az elkövetkező hónapokban teljes támogatást nyújt nekik. ”