- Scottish premier league

A kelta túlélte a késői harcot Leigh Griffiths és Nir Bitton után, amikor Dundee megdöbbent

A Leigh Griffiths egy harmadik egymást követő játékban szerzett gólt, amikor a Celtic visszaállította a 11 pontos vezetését a skót Premiership tetején, végül ideges otthoni győzelmével.

A 26 éves csatár, aki a kezdő pozíció visszanyerése után a Partick és a Hamilton ellen szerezte meg a 12. szezont, és az intervallum előtti lenyűgöző szabadrúgás másodpercekkel.

A kelta középpályás Nir Bitton a második helyen állt a domináns otthoni oldalon az 56. percben, de Marcus Haber a Dundee csatárban a 68. percben csökkentette a hiányt, hogy a végső szakaszok kevésbé kényelmesek legyenek, mint amilyennek a bajnokoknak kellett volna lennie.

Brendan Rodgers oldalán 20 játék veretlen lett belföldön – két pontot hagytak a bajnokságban – és két játékot játszanak a második helyezett Rangers felett, de ebben az alkalomban Paul Hartley úgy véli, hogy a látogató oldala későn elkaphatott egy pontot.

Rodgers, próbálta egy hektikus játéklistát kezelni, amely kelta játszik kilenc játék ebben a hónapban, a kapitányral egy változásra kényszerült, Scott Brown felfüggesztette, így a középpályás Stuart Armstrong megfogta a karszalagot.Rodgers öt változáson ment keresztül Ryan Christie-val, és a második szezon kezdetét, Cristian Gamboa, Emilio Izaguirre, Bitton és Gary Mackay-Steven is eljött az oldalra.

A Griffith-ek előnyben részesültek Moussa Dembélé-nek, aki helyettesítő volt, míg Scott Sinclair torkolatánál is a padon állt, miután visszanyerte a panaszt.

A 10. percben Griffiths majdnem megszakította a holtpontot, amikor egy-két játékot játszott Bittonnal egy jól megmunkált sarok után Christie-vel, aki a védők falának mögé helyezte, mielőtt egy baloldali lövést küldött össze, ami összeomlott a posztról.

A Dundee a saját büntetőterületük szélén táborozott, Scott Bain ekkor elhúzta egy 25 yardos távolságot Armstrongból, mielőtt Tom Rogic kimaradt volna egy nagy esélyről, amikor Christie átcsúszott, és nyolc méterre magasra emelte a labdát.

Dundee kevés előrelépést tett.Tom Hateley középpályája 25 yardon át 25 méteren át robbantott a bárban, mielőtt Kevin Holt szűken hagyta el a célt egy tisztességes meghajtással.

Úgy tűnt, hogy Dundee még a szünetben megy be a céljukkal megsértik, de Darren O’Dea a célponttól kezdve 25 méterre zuhant Rogicon, összegyűjtötték Bobby Madden-től a baját, és Griffiths a szabadrúgás Bain-t robbantotta.

Rogic leállt és nem sikerült a szünet után jelenik meg, a helyét, amelyet Callum McGregor vállalta, aki a második félidőben támadta meg a csapattársait.

Miután a Taysiders visszavonta egy másik támadást, amikor Christie ismét befolyásos volt, a labda eltörte Bittonnak, aki a szezon első góljához a területről kifelé hajtogatott egy jobb lábú lövést a hálóba.

A látogatóknak csak kevés lehetőségük volt, mint hogy kinyíljanak, és a 67. percben zárultak amikor Haber Hateley-sarkot vezette a posztról, Craig Wighton közeli felvételét a fesztiválon az Armstrong törli a vonalat.

A bajnokok nem vették észre a figyelmeztetést, és hamarosan a Haber háborús csatár átvette Mark O’Hara helyettesítőjét, a Gamboa belsejében, és az elhajlott lövését 12-től yard végül a kelta kapus Craig Gordont legyőzte.

Miután Griffiths megcsavarta a céltáblát, Dembélé váltotta fel – Sinclair már a Mackay-Steven-nél volt -, miközben Rodgers megpróbálta megkönnyíteni az idegeket egy másikval cél.

Az utolsó szakaszban minden Dundee-támadás éles levegőt vett a hazai támogatásból, és a 87. percben Faissal El Bakhtaoui, éppen a Hateley számára, megtörte a kelta védelmet, de lángolta a lövését a bárban, és azzal a lehetőséggel, hogy megragad egy valószínűtlen pontot, eltűnt.