- sportfogadás

A videó ref a világbajnokság emelkedő csillaga. Megmentheti az emberiséget?

Ha nem tudod, a játék asszisztense a játék új aspektusa, ahol a játékvezetők egy csoportja egy ablak nélküli szobában, valahol Moszkvában helyezkedik el (a helyet soha nem teszik közzé, valószínűleg attól tartva, hogy elárasztják a sikoltozó VAR-mania fangirlokat), felülvizsgálják a meccset videólejátszások segítségével, és figyelmeztetik a játékvezetőt, ha komoly sportfogadás hibát követett el. Drámai, izgalmas és megdöbbentően új (ha legalább az elmúlt két évtizedben nem figyeltél egy rögbi vagy krikett játékot). VAR volt a játékom a versenyen eddig – legalább két gólt segített, és úgy tűnik, hogy még több éhes. Egyrészt örülök. Azt tervezem, hogy rajongói zónává váljak a negyeddöntőkbe, ahol teljes játékvezető-asszisztenskészlet öltözött, és „VAR! VAR! VAR!VAR! ”, És egy kis zászlót integetve, amely azt mondja:„ Vizsgáljuk meg újra! ”Videó lejátszása 2:38: A játékvezető-asszisztens javítja a labdarúgást? – videó

Természetesen vannak olyan emberek, akik nem szeretik a VAR-t. Ezek az emberek mind látványosok az ITV világbajnokság utáni slágeres showjában, “Meddig lehetünk mindannyian vitatkozni a VAR-ról, amíg valaki anneurizmust nem kap. Úgy tűnik, hogy az ITV tagjai többségének egy furcsa extranak számít, ami kissé gazdag egy saját “elemző kamionnal” rendelkező csatornából származik – egy kifejezés, amely határozottan több kérdést tesz fel, mint válaszol. Valódi teherautó? Megoldja az oldalsó rejtélyeket? Mark Clattenburgot akarata sportfogadásellenére tartják ott? Miért kell karanténba helyezni?Evett egy moszkvai Zizzi-ben, é s mindenki csak azt gondolja, hogy “biztonságosabb” lenne, ha kint maradna.

Persze, van néhány magas színvonalú hiba. A VAR-nak észre kellett volna vennie, hogy tegnap este Tunézia védői harcoltak Harry Kane-t a földre, és ha Anglia nem nyert volna meg a Napot, akkor a „Milyen sok VARseholes” címet futtatta volna. De számomra a VAR sokkal több, mint egy buta extra trükk, vagy valami új és fényes, amely csak Mark Lawrenson irritálására létezik – valójában megváltoztatja a sport dinamikáját.

a játékvezetőknek tévedhetetlennek kell lenniük. Olyanok, mint egy elnyomó rendszer diktátora – döntésük mindig helyes, függetlenül attól, hogy mennyire zavaró ez a döntés.Mindenki tudja, hogy Maradona a kezével gólt szerepelt az 1986-os világkupa negyeddöntőiben, ám hivatalosan, Fifa szerint, a fejét használta, mert a meccs játékvezetője így mondta. És mint egy diktátor, ez a hatalommennyiség paranoiahoz vezethet: amikor egy játékos meglobog vele, a játékvezető nem tudja, hogy ezt teszi-e, mert a játékos megpróbálja megcsalni a rendszert, vagy azért, mert a játékvezető valóban óriási a kínos kímélet, amely az elkövetkezendő évekre a közepes csatornájú Channel 5 labdarúgó-visszaszámlálás során elviszi őket. Mint ilyen, mindenkinek nagyobb hite van a rendszernek, tehát kevesebb csalódott kitörés és kevésbé szükséges a játékvezetőnek, hogy sportfogadás meghatalmazza tekintélyét a játékban.Ezt támasztja alá a statisztika: az első 14 mérkőzésben nincs piros kártya, ez hivatalosan a világkupának a legtisztább kezdete 32 év alatt.

A VAR lehetővé teszi, hogy a játékvezetők tökéletlenek legyenek, és ezáltal elősegíti homályosan forradalmian új ötlet – hogy a hatalmi szereplők számára rendben van, hogy meggondolják magukat, amikor új információkkal látják el őket. A jelenlegi politikában a politikusokat és az illetékeseket dicsérik egy pozíció megválasztásával és kitartó ragaszkodással ahhoz – minden árnyalat vagy betudat elismerése a gyengeség jeleként jelentkezik. Ezért a miniszterelnök továbbra is azt állítja, hogy van Brexit-osztalék, még akkor is, ha az ország minden pénzügyi szakértője azt mondta neki, hogy nem – jobb, ha erős és rossz, mint gyenge és helyes. De furcsa módon a VAR megmutatja nekünk, hogy hosszú távon erő van abban, hogy megbirkózzunk a hibákkal.Ha abbahagyjuk őket a gyengeséggel, és hagyjuk, hogy mindenki elismerje, hogy ember, akkor kevésbé megosztott, kevésbé keserű társadalmunk lesz. Valójában ezt a helyet nirVARna-ba tehetjük.