- Uncategorized

A Liverpool FC megengedte a New Balance eldöntését a Nike számára, bírósági szabályok szerint

A klub megnyerte a magas bírósági harcot a New Balance-szel, miután a sportruházat márka állítólag a Liverpool megtagadta a bejelentett, 40 millió font összegű szerződés feltételeinek betartását, amely 2020 májusában lejár.Az ügylet feltételei szerint a New Balance jogosult megújítani szponzorálását, ha az megfelel bármely versenyző Liverpool-áru szponzorálására vonatkozó ajánlatának.

De a jelenlegi Európa-bajnokok, akiknek öt évre szóló ajánlatot adtak A Nike évi 30 millió font szerződése azzal érvelt, hogy a New Balance nem tud megfelelni riválisa ajánlatának.

A Liverpool javára pénteken Londonban döntött Mr. Justice Teare elmondta: „A New Balance marketing ajánlata kevesebb volt. kedvező a Liverpool FC számára, mint a Nike kínálata. ”

A Nike ajánlatát, amely globális szupersztár sportolókat, például Serena Williams teniszezőt és az NBA sztárját, LeBron James-t használja fel a Liverpool termékeinek népszerűsítésére, nem tudta összehasonlítani riválisa, Teare talált.

“Ebből következik, hogy a Liverpool FC nem köteles új megállapodást kötni a New Balance-nal” – mondta Teare.A New Balance azonnal fellebbezést nyújtott be a döntés ellen.

A márka ügyének nyitásával a múlt héten Daniel Oudkerk QC szerint a legfontosabb kérdés az volt, hogy a New Balance megegyezett-e a „harmadik fél anyagi, mérhető és egyeztethető feltételeivel”. -parti ajánlat ”. A Liverpool FC nem mozdult el a„ Liverpool ”szó védjegyének áttérésében. További információ

A Liverpool azzal érvelt, hogy a New Balance nem felelt meg a Nike ajánlatának – amely magában foglalja az elkötelezettséget az engedélyezett termékek„ legalább 6000 áruház világszerte, amelyek közül 500 Nike tulajdonában van. ”

Oudkerk szerint a New Balance megközelítőleg 40 000 kiskereskedelmi ajtóval rendelkezik világszerte, de a védelem azt állította, hogy nem fogja tudni terjeszteni a liverpooli árukat ezeknek az üzleteknek. .

Oudkerk azzal érvelt, hogy a Liverpool elutasította a New Balance ajánlatát, mivel a klub „befogadta a Nike-t”, és úgy tűnik, hogy a klub elhatározta, hogy elutasítja a New Balance mérkőzést „jöjjön, ami csak lehet”.

A klubot képviselő Guy Morpuss QC azzal érvelt, hogy az állítás „valóban New B kísérlete volt illeszkedő záradékot olyan célra használni, amelyre soha nem szánták.

Azt mondta, hogy a New Balance állítása, miszerint a Liverpool készletet 40 000 üzletben terjesztheti, „mítosz”, hozzátette, hogy a túlbecsülte ”azoknak az üzleteknek a számát, amelyeknek szét lehetne terjeszteni.

„ Az az elképzelés, hogy a New Balance akár futballkészletet is el tudna vinni a 40 000 üzlethez közeli helyre ”, teljesen fantasztikus – mondta Morpuss. > A döntés utáni nyilatkozatában a Liverpool szóvivője elmondta, hogy a klub elégedett a bíró döntésével. “Folytatjuk a New Balance-t az aktuális szezonban, a következő szezon Liverpool-készleteinek elkészítésével együtt új szállítónkkal.” – mondta. / p>