- Uncategorized

A Real Madrid drámai visszatérések hírneve inkább mítosz, mint a valóság

De a vak vak és a valóság más. A Real valóban megváltoztathatja a Bajnokok Ligája utolsó 16-os nyakkendőjét, miután szerdán a 2: 1-es vereség megszerezte a Manchester City-t a Bernabéu-ban. A játékosok megtehetik ezt, még akkor is, ha nincs már ez a játékos. Cristiano Ronaldo eltűnt, de senki sem lenne elég merész, hogy azt mondja, hogy kész. A Cityből senki nem tette meg, ez biztos.

Az utóbbi években, amikor a Real három Bajnokok Ligáját nyerte meg egymás után, gyakran elkerülhetetlennek érezték, hogy utat találnak. Ha visszamenni, az ő dolga volt, vagy így megy.De a történet nem mindig áll fel, és a történelem nem mindig ismétlődik – főleg, ha nem először történt meg, legalábbis nem úgy, ahogy elmondták. A Real Madridban van valami változó helyzet, valamilyen sebezhetőség érzése | Sid Lowe Bővebben

1992-ben egy autóbalesetben meghaltak az utasaik szellemének hívták Juanito szellemét. Juanito figyelmeztette az Internazionale-t, hogy „90 perc a Bernabéu-ban nagyon hosszú”. 1986-ban megnyerte az Európa Kupa első fordulóját, a 3-1-et. Szokássá vált: az előző évben 3-0-os vereséget fordítottak Anderlecht ellen, 6-0-ot nyerve otthon. Ebben a szezonban 4: 0 otthoni győzelmükkel legyőzték a Borussia Mönchengladbach 5-1-es első vereségét.1976-ban ugyanezt tették Derby-vel, megnyerték a második lábat 5-1-rel, az első pedig 4-1-es veszítettek.

Amikor ezek az ellenfelek eljutottak a Bernabéu-ra, akkor szenvedtek Valdano által leírt „színpadi rémület” miatt. ”. Real alkalmazta az úgynevezett „Code Red” -t: zajos volt, csúnya és működött. Néha egyébként is. Az epikus volt, amit csináltak, vagy amit mondtak. Ez részben mentális állapot volt, mondja Míchel középpályás: „A Real Madrid története tele van az utolsó pillanatban megnyert játékokkal, és az ellenzék ezt tudja. A történelem számít, a történelem játszik. Senki sem tudja, miért, de lehúzza azt a Real Madrid pólót, és mini hihetetlen Hulk lesz. ”

Csak a történelem mond valami mást, főleg most.A Wolfsburg elleni 2016. évi negyeddöntő második fordulója előtt, Juanito fia, Roberto arra buzdította az embereket, hogy az apja emlékét egyedül hagyják. Nem volt meglepő, tekintettel arra, hogy az egyik újság ouija fórumon ültetett rá, hogy ösztönözze az Atlético Madrid verését az első láb elvesztésekor. Még kevésbé meglepő, tekintve, hogy elvesztek. “Minden alkalommal, amikor megemlítik őt egy visszatérésért, elveszítjük” – mondta Roberto.

Abban az időben, amint kiderült: nem tették meg őket: Real visszatért, hogy megverte a Wolfsburgot 3-0, miután elvesztette az elsőt. láb 2-0. De ez nem volt epikus – csak hangsúlyozta, milyen rosszak voltak Wolfsburgok és milyen furcsa volt az, hogy Real elsősorban ebbe a rendetlenségbe került. És Roberto-nak igaza volt.Juanitót akkor váltották ki, amikor a Realnak a Bajnokok Ligája elődöntőjében 2013-ban 4-1-es elsődleges hiányt kellett leküzdenie a Dortmund-féle Borussia ellen. Nem sikerült megfordítaniuk – csakúgy, mint az utóbbi 14-szer. leküzdeni az első láb hiányát, amely visszatér a 27 évre. Facebook Twitter Pinterest Liverpool Jay Spearing hagyta, hogy Rafael van der Vaart 2009-ben felmerüljön, mivel a Real nem képes felszámolni első lábának hiányát 2009-ben. Fénykép: Paul Thomas / AP

A Bajnokok Ligája korszak erőteljesen teszi ezt a pontot. 1992 óta a győzelmek többet megtámadtak, mint amennyit javítások készítettek: Juventus 2003-ban, Monaco 2004-ben, Juventus 2005-ben, Bayern 2007-ben, tavaly Ajax.Az Arsenal, a Liverpool, a Dortmund, a Juventus, a Barcelona és a Bayern ellen a beszélgetés visszatérés volt, amely negatív eredményt ejtett, de egyiküknek sem sikerült.

Ezúttal a második forduló nem még otthon is, bár ez nem olyan előnye, hogy a Real az utóbbi hat játék közül csak egyben nyert a Bernabéu-ban, ezt a színpadi félelmet valószínűleg jobban érzik maguk, mint a látogatóik. Sergio Ramos annyira beleszámolt a városi játék felépítésébe, hogy beszélt a szorongásról és az elvárásokról, egy bizonyos feszültségről a földön, ahol sebezhetőséget mutattak.

És így, Angliába ismét elmennek. Az Arsenal 1-0-ot nyert a Bernabéu-on és 2006-ban a Highbury-ben tartott. Amikor Liverpool 1-0-ot nyert Madridban 2009-ben, a Real elnöke kijelentette, hogy nem számít: Anisson „felbukkannak” rájuk.A Real 4-0-t veszített.

2-1-es vereség megfordítása a City ellen nehéz feladat: a Guardiola csapata többnyire a jobb oldal volt Madridban, még akkor is, ha a Real azt sajnálta, hogy ez a késői összeomlás lehetővé tette a vezetésüket elcsúszni. Rodál megvannak a korlátai.

Rodri megjegyezte, hogy a Real egy „laposabb” csapat, Ronaldo nélkül, és kapitányuk, Ramos nélkül is Manchesterbe mennek. “Még nem ért véget, de rengeteg munka áll előttünk” – mondta Casemiro. A történelem sem az ő oldalukon van. Csak egyszer hajtotta végre a Real első otthoni vereségét Európában – az FC Wacker ellen a Kupagyőztesek Kupájában 1970-ben, elveszítette a másik négyet -, de aztán a történelem is átírásra kerül. Fiver: regisztrálj, és kapd meg a napi labdarúgó e-mail.