- Uncategorized

Mile Jedinak, a Socceroos kapitánya azonnal visszavonul

Mile Jedinak a Socceroos kapitánya bejelentette azonnali visszavonulását a nemzetközi labdarúgásból, mivel a 34 éves férfi úgy döntött, hogy nem játszik 2019. évi ázsiai kupán.

Az Aston Villa középpályája hosszú nyilatkozatot tett közzé. Hétfőn délután az Instagramon elmagyarázza döntését.

„Nagyon átgondolva úgy döntöttem, hogy visszavonulok a nemzetközi labdarúgáshoz,” mondta Jedinak. Tim Cahill visszatért egy utolsó alkalommal a Socceroos pólójába.

„Fiatal fiúként felnőttként álmodtam, hogy Ausztráliába játszok, és felhívom a híres zöld és arany inget, hogy képviseljem az országomat.Ha lehetőséget kaptak arra, hogy nem csak ezt az álmot teljesítsék, hanem 79-szer is megtették, és amelyek közül sokan kapitányként, hihetetlenül büszke és hálás vagyok. ”

„ Az országunk kapitányának érzése az ázsiai kupa dicsőségére 2015-ben, és ahhoz, hogy hozzájárulhassunk Ausztrália sikeréhez, örökké velem marad.Ezenkívül az a képesség, hogy kapitányzzuk a csapatot és szerezzenek szerepet két világbajnokságon, Bet365 olyasvalamitről, amiről csak fiúként álmodhattam. ”

Jedinak 79 alkalommal kapta meg az ausztrál nemzeti válogatottot 20 góllel, így ő lett a kilencedik legszegényebb játékos, és figyelemre méltóan egy védekező középpályás, a minden idők legmagasabb gólszerzője.

Pim Verbeek 2008. márciusában debütált a Szingapúr elleni kísérleti csapat részeként. , amelyben nyolc másik játékos debütált a Socceroo-ban.

Egyik sem folytatta a halkan beszélt volt Sydney United játékos befolyását, akit az A-League klubjai figyelmen kívül hagytak a bajnoki alapítványnál 2005-ben, de

Steven Lowy, az Ausztráliai Labdarúgó Szövetség elnöke, a hétfő este kiadott kiadványban tisztelegte a távozó kapitányt.

“Mile Jedinak fantasztikus szolga volt az ausztrál futball számára A nemzeti csapat vezetése valóban inspiráló volt ”- mondta Lowy. „Ő az egyetlen ausztrál labdarúgó történetében férfi, aki két FIFA világkupán Ausztrália kapitánya volt, és ő volt az első és egyetlen ausztrál kapitány, aki a Socceroos-t AFC Asian Cup bajnoki címre vitte.” „Az ausztrál labdarúgó család Bet365 nevében szeretnék köszönetet mondani Mile-nek az ausztráliai meccshez való hozzájárulásáért és sok jót kívánok neki klubi karrierjének fennmaradó részéhez. ”- mondta.

A Socceroos következő mérkőzése október 15-én Kuvait ellen, Grahamban Arnold első játékosa, edzőként.