- Uncategorized

Nick Faldo a legtöbbet hozta ki Scott Hoch hiányosságából, hogy 1989-ben megnyerje a Masters-t

Nick Faldo 1987-ben történt áttöréses nagy győzelme után a következő évben az angol visszatért a koszorúslány státusba. Nyolc versenyen a második helyezett a Faldo, köztük a US Open play-off veresége Curtis Strange-nek és 2: 1-es vesztesége régi riválisának Sandy Lyle-nek a World Matchplay döntőben. A Faldo következetessége kétségtelen volt – a US Open bemutatójával együtt a nyílt bajnokság harmadik helyezettjeként és az USA PGA negyedik helyezettjévé vált, és 1988 októberében megnyerte a Volvo Masters versenyt.Azonban, amint 1989-ben kezdődött, a 31 éves férfi kétségbeesetten látta, hogy szilárd kiállításait jutalmazzák, főleg amikor a nagyvállalkozások érkeznek. . A 22. helyet elért legjobb versenyével és mindössze 23 138 dolláros bevétellel (összehasonlítva a Tour vezető Tom Kite 565 179 dollárral) Faldo látszólag nem volt a legjobb formájában, hogy kihívást jelentsen a zöld kabát számára, ami tükröződik a verseny előtti 25 esélyein. / 1.Ahogy önmagával harcolt, és bármi másra, Faldo-t az edzője, David Leadbetter sürgette. “Csak el kell felejtenie a swingjét, odamennie, és játszani” – mondta Leadbetter, aki azt állította, hogy Faldo elég jól játszik, de nem szabad engedni magát, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

A Faldo páncéljában észrevetett csorda volt a felesége.Időről időre zászlókkal dobja és ideális helyzetbe hozza magát, ám gyakran a putts elcsúszik a lyuk felett, az 1988. évi US Open és az USA PGA bajnokság a Faldo és az ő csalódásainak kiváló példája. “Faldo számára az a probléma, hogy az ő egyszeri selymes felhúzása elhagyta őt” – írta Mitchell Platts a verseny előtt a Times-ban. “Újra fel kell fedeznie az érintését, ha el akarja szelídíteni a kínos Augusta zöldeket.” Faldo tisztában volt ezzel a kérdéssel, és váltott egy Bikaszemes putterre, és az első forduló előtt megváltoztatta a stroke-ot. Az osztalékot azonnal kifizeti.

Ezzel szemben a bajnok védelme Lyle nem volt jó helyen. Igaz, hogy a skót csodálatos 1988-at élvezte, ám a jelek lassan egyértelmûvé váltak, hogy 1989 az ellenkező tükör lesz.Annak ellenére, hogy jól kezdte az évet, Lyle formája elvesztette az óvatosságot, és amikor éppen a második forduló befejezése után elment a Nestle Invitational-ból a Bay Hill-nél, és nem sikerült a vágást megtennie a Verseny Játékosok Bajnokságán, a kétség első vetőmagjai úgy ültették, hogy Lyle-kel nincs minden rendben. “Nem akarok elmenni az első pólóra, bolondot csinálni magamból és lelőni a 84-et” – alig voltak magabiztos férfi szavai, amikor megkezdték a címe védelmét, de Lyle-nek igaza volt, hogy aggódik. Facebook Twitter Pinterest Nick Faldo edzőjét, David Leadbetter-től kapja elhelyezési utasításokat. Fénykép: David Cannon / Getty Images

A többi európaiak közül Seve Ballesteros (8/1-es második kedvenc) volt a legjobb helyzetben, hogy ajánlatot tegyen a címre.Ballesteros, miután az előző héten harmadik lett a houstoni független biztosítási ügynöknél, rendkívül nyugodt volt, amikor Augusta felé indult. “Nagyon jól érzem magam az esélyeim miatt, mert tudom, hogy jól játszok, és még jobban teszek, mint tavaly” – mondta Ballesteros. „A Mesterek nagyon különlegesek számomra, de ha túl sokat aggódik a jövő előtt, akkor túl nagy nyomást gyakorolhat önmagára. A legfontosabb az, hogy pihenjen. Bölcs szavak, bár az újonnan házas és lehűlt Seve vasárnap azt mutatja, hogy még a legnagyobbok is meg tudják érezni a feszültséget.Bernhard Langer ismét küzdött az üzembe helyezésével – egy olyan probléma miatt, amely egész évben megkísérelte őt, és azt eredményezte, hogy ő automatikusan nem kvalifikálódik az Európa Ryder Cup csapatába. Ian Woosnam fő célja az volt, hogy csökkentsék az előző évi debütáló kudarc után. A spanyol José María Olazábal volt egy másik olyan ember, akinek a hétvégét nem sikerült megtennie az előző Augusta előadás során. A 23 éves (ugyanolyan életkorú, mint Ballesteros, amikor elnyerte az első mestert) várták, hogy nem szerepel a ranglistán, bár az 1984-es bajnok, Ben Crenshaw ragaszkodott hozzá, hogy Olazábal az egyik a jövő számára: a rövid játék hihetetlenül jó. Ezek az alkalmak nem rejtik le őt.Egy nap biztosan megnyeri a Mestert. ”

Az ausztrál Greg Norman a 7/1-es könyvjelző kedvencévé vált, a Nagy Fehér Cápa megpróbálta kijavítani 1986-os és 1987-es vereségeinek hibáit, a Az otthoni fenyegetés várhatóan a Curtis Strange (12/1) és az 1988-as második helyezett és az 1989-es kétszeres turné győztese, Mark Calcavecchia (14/1). A verseny előzetes verziójában megemlített további amerikaiak: Tom Kite, Tom Watson, Chip Beck, Craig Stadler, Fred Couples és Ben Crenshaw, bár a kedden tornádó utáni heves esőzések szerint az előrejelzések szerint kissé lassítják a zöldeket és csökkentik az USA szokásos előnyeit. one

Ha a körülmények kicsit könnyebbek lennének, akkor ez nem mutatott egy nyitó fordulóban, ahol csak három ember tört 70-et.A Faldo 68 éves korában csak a második 70-es kör fordulója volt, Augusta-ban történt 21 kísérlet során, és szokatlanul forró putter körül építették. “Megváltoztattam a putter és a putting stroke-ot, és visszatértem a bizalomhoz a zöldekben” – mondta. „Lehet, hogy tompította őket az eső, ám ezek még mindig rendkívül gyorsak.”

A Bullseye putter, hasonlóan az amatőridejében alkalmazott szokásaihoz, látta, hogy Faldo egy 30 láb hosszú gördülőt süllyed. a második a madár, a másik pedig a hetediknél látta, hogy 34-re fordul (-2). A 11-es pillanatban eldobott lövés – ez a hét visszatérő témájává válik – nem vonta le a kisiklót Faldo-tól, akinek a sofőr és a vasaló az ötödik század elején sasot állított fel. A 17 méterre fekvő 22 lábú macska 34-ben segített neki hazaérni, 68 éves korában (-4) az ideális kezdés.

Ennek ellenére mégsem volt elég jó a vezetéshez.Lee Trevino, a 49 éves korig visszatekerve, látszólag még erősebb putterrel rendelkezik, mint a Faldoé. A 32-ből kilenc közül kilenc volt (-4). Az amerikai szerelem-gyűlölet kapcsolata a Mesterekkel jól dokumentálva volt. Az 1970-es években három alkalommal elutasította a játék meghívásait, megdöbbentve a pályát, és azt, hogy ez nem felel meg a játék stílusának. Szintén nem volt túl kényelmes az egész Augusta környezettel szemben, még mindig megtagadta az öltözőben való átváltást, és továbbra is a golfcipőjét a parkolóban helyezte.

A Trevino 67 éve egy lövéshez vezetett. Faldo felett, a viszonylag ismeretlen, de hírhedtté váló Scott Hoch a harmadik után a 69-es szám után. Szeles körülmények között csak hét másik férfi tört meg, köztük Ballesteros és Crenshaw, akik mindketten 71-esek.Sokkal jobb lett volna a spanyol számára, de a Rae’s Creek-i látogatása a 13. napon, amikor Ballesteros levette cipőjét és zoknit, leesett lövést eredményezett.

Ballesterosot repedés céljából könnyen elhelyezték. harmadik mesterénél, de ugyanezt Lyle-nek nem lehetett mondani. A 77-es nyílás rámutatott a játék helyzetére abban az időben, és szenvedéstől szenvedné, hogy elmulasztja a vágást, amikor pénteken követte ezt a 76-at (csak a negyedik védekező bajnok, aki elhagyta a vágást Jack Nicklaus, Tommy Aaron után) és balszterosz). Ilyen volt a Lyle gondolatai és játékának összetört körülményei, amelyek a szezon végére jöttek, amikor helyet kellett letennie a Tony Jacklin Ryder Cup csapata számára, és kegyéből való leesése szomorú és megdöbbentő egyszerre.1988-as hősiessége után soha többé nem lesz ugyanaz a játékos.

Woosnam és Langer egy kicsit jobban teljesítettek, a 74-es (+2) csoportba tartozó pár között, amelyben Norman, Strange, Stadler, Calcavecchia szerepelt. és Beck, többek között. Úgy tűnt, hogy Olazábal 77 éves ismét fenyegette a részvételét a hétvégén, de egy második fordulóban 73 látta, hogy a vágás megtörténik, és végül kötött nyolcadikkal fejezi be, mesterképzésének fontos részét, amely 1994-ben zöld kabátokkal fog gyümölcsöt hozni. és 1999.A második kör

A második nap egyik pontján egy pillanatra úgy tűnt, hogy Faldo elkezdi elmenekülni, de a Mesterek ritkán olyan könnyűek (1997 az egyik furcsa kivétel).Miután az első és a harmadik lyukban megment, Faldo megmozdult, négy-hat évesen megindult, és három lövéssel vezetett neki Trevino felett, aki pénteken nehezebbnek találta a nyitó fordulóját. Egy újabb 11 éves korosztály lelassította Faldo fejlődését, és amikor Ballesteros tereppel állt, az előadás csak egy lövéssel csökkent. Mindkét európainak azonban hamarosan meg kellett tapasztalnia körét, amely látta, hogy a mező kissé közelebb kerül. Facebook Twitter Pinterest Faldo 18. Fénykép: David Cannon / Getty Images

Ballesteros bízhatott abban, hogy a verseny előtt megtette a játékot, ám a 15. zölden levő négycsillag, köztük a 30 hüvelykből kétszer hiányzó, dupla bogey hét és a spanyol személyzet nélküli maradt.A második napot a versenyző vezetői, Faldo és Trevino mögött fejezte be, az előbbi mind a 16, mind a 17 éves korig született, amikor úgy tűnt, mintha a félúton lenne. Ez ugyanolyan jó, mint Trevino számára, ugyanakkor a szombaton katasztrofális 81 eloltotta az első zöld zakó reményét, és 1991-re az amerikai játszott az utolsó Masters versenyén.

Csak hét férfi két nap múlva par alatt voltak. Faldo és Trevino vezette a csomagot a 141 (-3) -on, Ballesteros, Crenshaw, Ken Green, Hoch és Mike Reid együttesen mindegyikével a par. Tom Kite-t egy újabb lövöldözésnek vetették alá, Mark O’Meara, Strange és Watson pedig egyben felel meg a par.Langer és Norman nyolc volt a vezetők mögött, bár valójában a német nem játszott elég jól ahhoz, hogy kihívást jelentsen, ám ugyanez nem mondható el a hétvégén zajló Nagy Fehér Cápa kapcsán. Mind Woosnam, mind Olazabal először vágták le Augustán (Woosnam végül az első 14 helyezettbe került), de számottevő távollét volt. Lyle-vel együtt a korábbi bajnokok, Stadler, Gary Player és Arnold Palmer nem jártak el a hétvégén, a tornászrekordőr Nick Price szintén hiányzott. eső, annyira, hogy a kör vége a nap vége előtt nem volt lehetséges. Az egy órás és 40 perces késés kevés segítséget nyújtott az ügyben, és a nap fejlődésével kiderült, hogy a legnagyobb kedvezményezettek Crenshaw és Norman lennének.Az ausztrál korán szeles, de száraz időben hamarosan befejezte körét, óriási előnye volt annak, hogy az ég hamarosan kinyílt, és a helyzetet bonyolultabbá tette a versenyzők számára. Norman korábbi, Augusta-i próbálkozásai és szenvedései után valószínűleg úgy érezte, hogy érdemel egy kis szerencsét. Crenshaw csinosan ült a ranglistán. Három alatt, a 13 lyukon át, és négy a versenyen keresztül, Crenshaw négylövéses vezetést tartott Faldo, Hoch és Reid fölött, elindítva a 14. hajóutakról egy boldog embert.

Azok, akik ónokat keresnek, észrevethetik, hogy a Masters harmadik fordulójának legutóbbi felfüggesztése 1984-ben volt, és Crenshaw szintén kilépett a pályáról, miközben a 14. játékot játszotta.Abban az évben tovább nyerte a bajnokságot, és bár még túl korai volt előrejelzéseket tenni, kétségtelenül erős pozícióban volt a szombat végén.

A harmadik forduló lezárása a vasárnap elején sok játékos számára döntő jelentőségű. Faldo két fiúval fejezte be a körét, és a hangulata mindenki számára tiszta volt, amikor a kör után újságíróra kattintott (Faldo később elnézést kért a viselkedéséért). Faldo (+2) öt lövéssel elindítja a végső forduló Crenshaw-ot (-3), az amerikai kissé visszahozta a többi mezőbe, Hoch és Reid csak kettővel, és Ballesteros, aki körét három madárral fejezte be. az utolsó öt lyukban, három mögött (Green és Kite mellett).Norman négy mögött volt, és készen állt arra, hogy továbblépjen a megfogó vasárnapra. Negyedik forduló

Egy kétségbeesett Faldo egyenesen a zöldfelületre ment, hogy kipróbáljon még néhány putterit, és a döntő előtt ismét váltott. fordulóban, és sikernek bizonyult. Birdie az első 50 lábtól az elsőtől, a 12 lábtól a másodikig, a 15 lábtól a 4. és a 18 lábig terjedő időben teljesen megalapozta Faldo döntését a változás végrehajtásáról, mivel kifelé húzva visszatette a vadászatba. Hazafelé haladva, a Masters valóban felfedezte a szomorú grúz időjárást: Ballesteros -4 (8 lyuk) Hoch -4 (7) Crenshaw -2 (7) Reid -2 (7) Faldo -2 (9) Norman E (9).

Faldo-nak sajnos a hetedik negyedik bogyóját a tizenegyedik alkalommal fogja megtenni, de ha erősen tud befejezni, akkor még mindig volt esély egy versenyképes klubháború közzétételére.Nem a legvadabb álmaiban sem tudta volna elképzelni a madárút nyomvonalat, amelyen a 13. napjától folytatja. Négy madár öt lyukba állítva kitűzi a többiek üldözésének célját. A meghajtó és a három fától a 12 méterre fekvő 13-as lábánál Faldo két puttót kapott egy madárnak, és a 14-es 5 láb közeledtével -3-ra állt.

Ez lenne a következő két lyuk, amelyek arra utaltak, hogy ez Faldo sorsának napja lehet. Faldo tee-je a 16. negyedikhöz hasonlóan szilárd volt, ám elárasztott gömböt hagyott neki egy lejtős zöld fölött, aligha utalva arra, hogy Faldo hamarosan megszerezte a lövést. A 18 lábból álló göndör, amelyről látszik, hogy 6 lábnyi törés van, a lyuk felé mozdult, mielőtt leesett. Faldo ünnepe rávilágított, hogy milyen nehéz és fontos a madárdarab.Amikor ezt követte egy 30 lábú macskával, amelyet 17-re állítottak, hogy Hoch-hoz vezetést nyújtsanak, Faldo arcán egyértelmű volt a csodálkozás. 18 éves kor után egy keskeny madárcsalád után látta, hogy az álmainak körében teljesül, a 65-ös pedig a klubház -5-es vezetését állítja elő.

Mögötte úgy tűnt, hogy sok játékos átvette a vonalát, mielőtt sorba hullott. Reid -6-ra költözött, de a par 14-es napra eső kellemetlen hiányzás azt jelezte, hogy nem minden gond van a gondolatában, megerősítve ezt a jövőt, amikor 15 éves korában folytatta a vízbe lépését, és esélyeit azonnal belevetette. Ballesteros is találkozott egy vizes sírral, a hangulata ugyanolyan sötétedt, mint az időjárás. A 15. zölden egy madár-putt elcsúszott, bár Ballesteros egyáltalán nem volt örülve annak, hogy a közeli tizenkettedik hatalmas éljenzés elbocsátotta.A dolgok mégis sokkal rosszabbá váltak.

A 16. század elé vízre dobott pólót Ballesteros viharosnak nézett ki, és úgy tűnt, hogy dühöngte apádját, Ian Wrightot. A hét elején Ballesteros viccelődve azt mondta, hogy senkit sem hibáztathat, ha apja rossz klubnak adta neki, mivel ez Wright első Masters bajnoksága volt, de a csata hevében a spanyol bárkinek és mindenkinek engedte, hogy összecsapja. szintén csalódottan integetett a 16. zöld körüli galériákban, miután kettős bogey-vel 5 elindult, ami véget vet a reményének. Sajnálatos módon ez volt az utolsó alkalom, amikor Seve kihívást jelent az egyik nagy társaság számára.

A Faldo klubházának vezetését fenyegető egyik fő fenyegetés a Norman fenyegető jelenléte volt.Az ausztrál vádakat felvette, ahogyan később az év későbbi szakaszában, Troonban, a 9., 10., 13., 15., 16. és 17. madárral, hogy elérjék a Faldo-val az utolsó tee-szintet, és a második play-off-ban par-t igényelnek. két év. Faldo vonatkozásában.

A Bobby Jones kabinjában jó 45 percig járó Faldo-nak két férje volt, akik ideges szemmel tartották magukat. Crenshaw mind a 16, mind a 17 éves madárban állt, és ugyanabba a helyzetbe helyezte magát, mint Norman, aki jön a 18. napra.De az 1984-es bajnok hasonló tapasztalatokkal fog rendelkezni, mint Norman, egy rossz másodperc alatt egy zöldfenyő-bunkerbe sodródott. Crenshaw később az egyre rejtebb körülményeket hibáztatta gyenge megközelítésével, kijelentve, hogy keze lecsúszott a klubról. Képtelensége felállni a homokról leengedte egy újabb zöld kabát esélyét. És akkor volt egy.

Három fő nyertes látta, hogy esélyei eltűnnek a grúziai esőben, ám Hoch ezen keresztül megmaradt. Valójában, amikor -15-re költözött -6-ra, a bajnoki cím elvesztette a címet, jóllehet a szegényes pillanat a 17-esre valószínűleg bevágta a reményét. Úgy nézett ki, hogy egy rendkívül nagyszerű zseton megmentette a napot, de Hihe hihetetlenül hiányzott négy lábától, és úgy tűnt, hogy az összes feszültség közepette meghúzza botját.Sikerült összegyűjtenie magát az utóbbi időben, hiányozva a külső esélyt a bajnokságot szolgáló poton, Hochnak pedig rövid ideje volt arra, hogy felkészüljön a hirtelen halálos lövöldözésre Faldoval sötétben. Facebook Twitter Pinterest A play-off

A 10. helyezett az első play-off lyuk helyszíne és a Masters története egyik legemlékezetesebb pillanatának helyszíne. A Faldo által a play-off elkészítése érdekében elvégzett minden kemény munka után szégyenteljesnek tűnt, hogy ki kellene használni a lehetőséget, ám egy hatalmas lövöldözés után egy bunkerbe Faldo ellenállt. Bogey kinyitotta az ajtót Hochnak, aki viszont a szabályozás lyukát járta. Csak 18 hüvelyk volt a dicsőségtől. Facebook Twitter Pinterest Scott Hoch kétségbeesetten az ég felé nézi, miután hiányzott egy csecsemő a play-off-ban.Fénykép: muzeumsportu.sk

De ha egy putt van egy nagy bajnoksághoz, vicces dolgokat hoz a golfozó. Hoch végiggondolt a lyuk körül, és minden elképzelhető szögből felragasztotta takaróját, és egy teljes percet vett igénybe, hogy a helyzet hatalmassága behatoljon a testébe. “Tudtam, hogy azt gondolja, hogy megvan neki a Masters” – mondta Faldo a verseny végén. „Tudtam, hogy amikor habozott és hátráltatta.”

Hoch látszólagos határozatlansága emlékeket idéz elő Doug Sanders híres elszalasztott lehetőségéről a Szent Andrew-nál 1970-ben. Lehet, hogy a putt lejtőn volt, de valójában nem tudtad. jobb esélyt kívántak szerezni egy őrnagy nyerésére.Amint Hoch puttja elcsúszott, az amerikaiak az ég felé dobták az ütőjét – “Örülök, hogy most nem viselek fegyvert – mondta Hoch utólag – mivel Faldo kifejezéstelen maradt (legalábbis kívülről) egy praktikus doboz a televízióink bal felső sarkában.

Faldo pontosan kiderítette, mit gondolt, amikor Hoch hiányzott: „Csak álltam ott és néztem. Kinyitotta az ajtót számomra. Most lemegyünk a 11.-re. ” Hoch visszatért a négy lábú göndörnek, a testbeszéde felfedi, milyen érzés volt.Lehet, hogy a tizenegyedik Faldo egész héten volt a nyomorúság lyuka, de most úgy tűnt, hogy a felemelkedés kezdetén van. Faldo külső győzelmi esélyt adott magának azáltal, hogy végül megütötte a zöld zónát a szabályozással, míg Hoch másodpercét Larry Mize országába tolta. Hoch azonban nem tudta megismételni Mize hősiességét, így Faldo-nak gyermekkori fantáziáját hagyta; Putt a Masters számára.

Faldo magabiztosan ütötte meg a 25 lábát, és a labda szépen követte, mielőtt a lyuk szívébe esett. Felemelve karjait, miközben csodálkozva nyitva volt a szája, Faldo a fejére tette a kezét, alig tudta megérteni, amit éppen elhúzott.Az a férfi, aki a Jack Nicklaus 1971-es Masters győzelmének megnézése után kezdte a meccset, emulálta hősét.

„Számomra a világot jelenti. A szavak ezt nem írják le. Láttam más srácok ezt. Jack Nicklaus ezt csinálja. Ültem és néztem ilyesmit a tévében. És akkor, ha megtörténik, ez egy álom. Arra álmodsz, hogy megtörténjen, és amikor megtörténik, közvetlenül a szemed előtt – eksztázis. ” Megkapva zöld kabátját Lyle-től a Butler kabinból, Faldo ismét követte riválisát, hogy megnyerte a Mestert, ahogy a Claret-kancsó felemelésekor. Abban az időben nem tudtuk, de Lyle ténylegesen továbbadta a brit golf ütését Faldo-nak.

És Hoch?A sajtó érthetően megkérdőjelezte a palackját, a LA Times nem az egyetlen újság, amely rámutatott arra, hogy vezetékneve „rímel a régiesre”, ez egy olyan szó, amelyet sajnálom, hogy nem lehet elkerülni, amikor egy halandó elhagyja a két lábú puttot, amely esetleg őt tette volna rá. halhatatlan”. Miután háromszor tíz lábból az 1987-es amerikai PGA-n zöld játékot tett, hogy kihagyhassa a play-off-ot, nem volt nehéz belátni, miért elemezte Hoch temperamentumát oly sokan.

Faldo azonban elment erő az erő. Egy évvel később visszatért, és Nicklaus óta ő volt az első ember, aki sikeresen megvédte a Masters címet, svédasztalosa volt az US Open play-off-jától, és egyszerűen megsemmisítette a pályát, hogy megnyeri a Szent Andrew-i Open-ot.A „Nick Fold-o” -tól egészen a modern korszak legnagyobb golfozójáig, sikertörténete a kemény munkáról, az odaadásról, az elszántságról és a puszta véres gondolkodásról szól. Lehet, hogy néhány orrot tett ki az ízületből az út mentén, de Faldo számára a vége indokolta az eszközöket.

Gondolkodni azonban arról, hogy első mesterei triumfja nem lett volna lehetséges, csak Hoch-rendellenesség miatt. A vékony vonalakat a siker és a kudarc között egyértelműen meg lehetett látni abban az 1989. évi bonyolult április napon, mivel az egyik ember szerencsétlensége a másik fő haszna volt.