- Uncategorized

Rory McIlroy: “Soha nem dolgoztam egy nap az életemben, ez nem működik”

Csatlakozhat Gene Sarazenhez, Ben Hoganhoz és Tiger Woodshoz, mint azok, akik a pályafutás nagy becsapódásakor teljesítették a kérdést. Gary Player és Jack Nicklaus hosszabb ideig tartott a befejezéshez, míg a sport számos legendája – Arnold Palmer, Tom Watson, Seve Ballesteros, Nick Faldo, hogy nevezze meg, de négy – találta meg őket rajtuk túl. Bővebben

„Soha nem néztem meg a lemezeket” – mondja McIlroy. „Ez éppen arról szól, amit magam akartam csinálni.

„ Most egy interjú történik velem, amikor hét vagy nyolc éves voltam, és azt mondta, hogy meg akarom nyerni az összes nagy társaságot és a legjobb golfozó vagyok a világ. Soha nem akartam megsemmisíteni rekordokat, soha nem néztem valakit és azt mondtam: „Azt akarom csinálni.” Ez volt az, amit akartam; nyerje meg a világ legnagyobb versenyét, és légy a legjobb golfozó a világon. ”

És most, miután a világ rangsorának csúcsára emelkedett és négy nagy társasággal már a neve? „Csak azt akarom, hogy a legjobb játékos lehessek, mert tudom, ha megteszem, remélhetőleg jobb lesz, mint bárki más.

„ Mindez önmotiváció. Nem nézek a sorozat többi srácára.Arról szól, hogy magam olyan jóvá tegyem, amennyire szeretnék lenni, és tudom, hogy meg tudom-e csinálni, nagy esély van arra, hogy golfversenyeket nyerök, és lehetőséget adok magamnak, hogy nagyokat nyerjenek. ”

szinte elveszik ebben a közelharciban, hogy McIlroy egy sorozat harmadik főját is meg akarja nyerni – miután tavaly követte első nyílt győzelmét a Hoylake-en egy második USPGA sikerrel a Valhalla-ban – önmagában aligha egyértelmű teljesítmény. Csak Hogan, Nicklaus és Woods érte el ezt.

Bár McIlroy mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje ezt, az elkövetkező grúziai napokban körülötte lévő izgalmas természet ígéretesnek bizonyul. Anélkül, hogy tiszteletlen lenne más helyszínekért, releváns az a lehetőség is, hogy ezt az előadást elérjék az Augusta National-en.Ez McIlroy-nak egy életre szóló szövetséget jelentene a Masters helyszínén, még a szokásos bajnokokon túl is. A mechanikusabb golf-ügyek, amelyek megközelítéséhez és hozzáállásához kapcsolódnak, sokkal inkább aláássák az észak-írot. A múltban egy rossz lyukak végzetesen aláássák Masters ajánlatát, legszembetűnőbb a 2011. vasárnapi forduló után.

„Annak ellenére, hogy mondtam, hogy nem gondolok a történelemre vagy a feljegyzésekre, továbbra is a neved mellett azoknak, akik elnyerték a karriert. ”- tette hozzá McIlroy. „Úgy érzem, ha megnyeri a négy főt, akkor nagyjából teljes játékos. Ön képes volt nyerni különböző körülmények között, különböző golfpályákon, különböző felépítéseken.Olyan érzés, hogy ha nyerhetsz mind a négyet, akkor nem sok minden, amit nem tudsz megtenni. Teljes golfozó vagy.

„Augustaban nagyon sok érzés és sok finomság van. Ez az egyetlen dolog, amelyet megpróbálok megtanulni és jobban megismerkedni abban a stílusban, ahol a golfpálya körül tudom viselkedni. Talán csak egy kicsit több fantáziára van szüksége. Azt hiszem, erre van szükségem, ha teljes golfozónak akarom nevezni magam. ”

Időközben a nyomás jótékony lehet. . Már korábban megkérdezték arról, hogy van-e ebben a helyzetben, és vajon ennyire repedt-e fel, hogy álmodtam.Azt hiszem, amikor megnéztem a golf felnövekedését, és különösen a Tigris emelő trófeákat láttam, majd a következő héten megyek, nem látod ezeket a [média] dolgokat, de tetszik, és átölelem. Én élvezem. Ha nem élvezi ezt a pozíciót, akkor miért törekszik arra, hogy ott legyen? Csak annak eredményeként jön, amit meg akar csinálni. A reflektorfényben tartás jó dolog, mert azt jelenti, hogy jól játszik, az emberek érdeklődnek, hogy nagyszerű dolgokat csinálsz a játékban.

„Élvezem az életem, ahogy van. Úgy érzem, hogy még mindig járhatok és megtehetem azokat a dolgokat, amelyeket nagyrészt szeretnék csinálni.Soha nem gondolom arra, hogy olyan szintre kerüljek, ahol számomra kényelmetlenné válik. ”

Mindazonáltal ennek a kiemelkedésnek a hatása volt a McIlroy kapcsolatának sportával. Talán elkerülhetetlen, talán szomorú. Ez az, amit tökéletesen hajlandó tudomásul venni, elmagyarázva, hogy a gondtalan gyermekgenitástól annak a férfinak a változása, amellyel mindenki pillantást akar, soha nem lehet zökkenőmentes.

„Nem” – válaszolja McIlroy, amikor azt kérdezik, hogy szereti-e az A golf ugyanaz, mint mindig. „Mert amikor gyerek voltam, és egy napot távol töltöttem a játéktól, nem tudtam várni, hogy visszajövök. Most már alig várom, hogy egy hét szabadon maradjon.

„A játéknak semmi köze sincs, még mindig imádom a játékot, szeretek kikapcsolódni nagyszerű golfpályákon, játszani barátaival vagy apámmal.Becstelen lennék, ha azt mondanám, hogy ugyanaz a szerelem a játékban. Még mindig szeretem a játékot, csak nem szeretem, amikor pusztán öröm volt feljutni a golfpályára és játszani. Most egy hétig békén hagyhatom a klubokat, és teljesen jól vagyok. Erre szükséged van, mert ez intenzív golfstílus lehet.

„Nézd, nem dolgoztam egy nap az életemben. Ez nem működik, ez nem munka. Ez csak egy intenzív környezet, amelyben játszok, és soha nem játszottam intenzív környezetben. Néha nagyon örülök, ha egy időre elmenekülök tőle.

„Viszont a gyerekkoromban még soha nem akartam megszabadulni tőle. Még mindig szeretem a játékot, labdákat ütni, gyakorolni, csak nem annyira, mint régen. Szeretem a vitatkozást, szeretem a versenyek győzelmét.Ez az egyetlen, amelyben valóban versenyképes vagyok, mert tudom, hogy ez az egyetlen, amiben nagyon jól vagyok. Ha veszítek vagy nem járok jól, csalódott vagyok. Hagyjuk, hogy bárki más is nyerjen egy medencejátékon, ha ez boldogságot nyújt. ”

A McIlroy 2014 legjelentősebb sikere vitathatatlanul nem volt a két nagy társa közül. Ehelyett a Wentworth-i BMW PGA bajnokság győzelme, amely azonnali következményeként jött – napok útján -, amikor elhívta Carlos Wozniacki teniszsztárt. Ez rámutatott arra a képességre, hogy kizárólag a 18 lyukra tudjon koncentrálni, egy olyan vonás, amelyet néhány értékes – a Woods egy – megmutatott. Valószínűleg McIlroy általános izgalommal gyarapodik.

„Nem hiszem, hogy annyira élve kell játszanod, hogy jobb lesz veled.Van egyensúly itt ”- mondja McIlroy. A Ryder Cup csak három napig tart, és nehéz hetente játszani egy ilyen intenzitású héttel, egy héttel. A Ryder-kupa végén teljesen megrázkódtok.

„Úgy érzem, Augusta egy kicsit ugyanaz, mert szellemileg annyira igényes. És bizonyos értelemben úgy érzem, amikor egy éltel járok, az kissé jobban összpontosít. Ha nagyon sok van a vonalon, sokat kell játszani, úgy érzi, hogy kicsit élesebb és egy kicsit tudatosabb. Valószínűleg ez valami köze az adrenalinhoz, minden kissé világosabbá válik.

„Egy koncentrációs csúszás van ott, és nagyon egyszerűen kettős bogeyt készíthetsz. Különösen azon a héten úgy tűnik, hogy egy kettős bogey valóban ledobhat téged a mezőre.Augusta… ha van olyan tanfolyam a világon, amelyre négy napig 100% -os koncentrációra van szüksége? Ott van. ”

McIlroy-t még nem látották, korábban elkészült reklámokkal és fotózásokkal, mióta az Arnold Palmer Invitational elhagyta a múlt hónapot. A következő lépés meglehetősen vonzónak ígérkezik.

„Izgalmas lesz. Csak nem lépek előre magam előtt. ” Mindenki más az. Ami azt jelzi, hogy McIlroy pontosan mi áll a szélén.