- Unibet

A sisakok nem szüntetik meg az agyrázkódást. Itt az ideje, hogy az Unibet elárassza őket

A futball sisakokkal kapcsolatban a legnagyobb tévhit, hogy megakadályozzák az agyrázkódást. Nem teszik. A sisak védi a koponyát a törések ellen. Agyrázkódás akkor keletkezik, amikor az agy a koponyán belül mozog; a sisak alig, bármit is tesz annak megakadályozására, hogy az agy zörögjön a koponyában. A sisakok a probléma részét képezik, nem pedig a megoldás részét. NFL 2019 jóslatok: íróink felhívják a győzteseket, a veszteseket és a továbbjutókat. További információ méret valahol az amerikai kapitány és a The Hulk között. Amikor sisakot vesznek fel, a Unibet sportolók hamis biztonságérzetet kapnak. Mivel úgy gondolják, hogy a sisakok megvédik őket, gyakrabban ütnek – és vakmerő elhagyással. Van erre pszichológiai kifejezés: kockázatkompenzáció.A kerékpározás és a snowboardozás tanulmányai azt találták, hogy a sisakot viselő sportolók nagyobb valószínűséggel vállalnak veszélyes kockázatot, mint azok, akiknek nincs. Tudják, hogy fennáll a veszély, ha sisakkal zuhan le egy hegyről. Egyetlen nélkül érzik ezt a veszélyt és óvatosabbak.

Aztán ott van az arcmaszk probléma. Noha az NFL arcmaszkjai némi védelmet nyújtanak, az ellenfelek kevésbé tűnnek embernek. A modern kor egyik leghatásosabb pszichológiai vizsgálata Stanley Milgram tekintély-engedelmesség tesztje volt. Milgram munkájának jelentős része annak bizonyítéka volt, hogy az emberek nagyobb valószínűséggel okoznak fájdalmat és kárt azoknak, akiket nem látnak. Nem szabad azt hinni, hogy ugyanez igaz a sportolókra, maszkokkal és Unibet napellenzőkkel. A ciklus folytatódik: Hit more. Üts jobban.

A maszkok is jelentősebb kockázatot jelentenek.Két különböző erő okozhat agyrázkódást: lineáris és szögletes. A lineáris közvetlen, fej-fej ütést jelent. A szög egy kiegyenlített ütés – alapvetően minden olyan érintkezés, amely nem homlok-homlok – a fej felé. A Clinics in Sports Medical Journal folyóiratban közzétett jelentés szerint szögerővel az agysejtek nemcsak megnyúlnak, hanem meg is fordulnak maguk körül, ami akár károsodást, akár halált okoz a sejteknek. Noha nem mindig azonos típusú zihálást vagy sokkot gerjesztenek, a szögerők inkább károsak, mint a lineárisak. Ezenkívül az arcmaszk az amúgy gömb alakú sisaknak „orral” növekvő Unibet forgatónyomatékot is ad, így minden olyan ütést felerősít, amely nem fej-fej mellett áll. az 1940-es évek vége.A maszkok csak az 1960-as években váltak általánossá. Ezt megelőzően a játékosok „rögbi stílusban” küzdöttek: a kezdeti érintkezési pont a váll volt (a futball legelején a lándzsaszerkezetek megengedettek voltak, de ezt a veszélyes gyakorlatot végül betiltották). A műanyag sisak bevezetése után a sportolók biztonságosabbnak érezték magukat, és fejjel kezdtek foglalkozni. A halálesetek száma megugrott.

A hatóságok ugyanazt a megközelítést követték, mint most. Több felszerelést és több szabályt adtak hozzá. Az elmúlt 10 évben az NFL megváltoztatta a játék fizikáját: az emberek módját; rúgások; új szabályok a puntsról; kit és mikor lehet megküzdeni.

A tavalyi úgynevezett „testtömeg” szabály megtörte a gátat a leglelkesebb játékos-egészségügyi és mindenekelőtt szurkolók előtt is. Egyetemes megvetéssel fogadták.Ez nem foci volt, gúnyolódtak a cinikusok. Ez lágyabb, évezredesebb volt. A cél az volt, hogy megőrizzék a pályán a hátvédeket, hogy a liga tulajdonosai nagy tévéügyleteket írhassanak, és ne őrizzék meg sztárjaik agysejtjeit. Túl messze volt. A bajnokság megtörte a játék alapanyagát.

A sisakok levétele megváltoztatná ezt a dinamikát. A játékosok természetesen megváltoztatnák a stílusukat, de a játék általános esztétikája megmaradna. Az NFL edzői évek óta prédikáltak a rögbi stílusú küzdelemről. Egy sisak nélküli világban, Unibet amely nem lenne szórakoztató rés, szükségszerű lenne. .Egy szezonban a fejhatások az idény végére 30% -kal csökkentek azokban az edzőcsoportokban, amelyek sisak nélküli harci gyakorlatokat hajtottak végre, azokhoz képest, akik sisakkal teljesítették a gyakorlatokat. Megváltozik az is, hogyan kell kezelni és eltalálni a találatot. Az iskolák továbbra is használnak próbatestet, de robotokat és más innovatív intézkedéseket is alkalmaznak a játékosok közötti találatok csökkentésére. A legtöbb ifjúsági tábor teljesen eltávolítja a sisakot, és koponyasapkákat használ.

A Pro labdarúgás végre összhangban van az egyetemi futballal – gyorsabb, finomabb alapú lett, az űrben lévő sportolók köré épült, és nem a középső helyet hajtja végre. Ez kevesebb pusztító találatot jelentett azoknak a játékosoknak, akik a kerületen játszanak. De a kockázatok ugyanazok maradnak a bent lévő nagy srácok számára.Támadó és védekező fanyaló harkály minden játékot elüt, valahol 70-80 között játszik egy átlagos meccsen. Ez körülbelül 25 játékonkénti növekedést jelent alig több mint két évtized alatt. Ez még 25-szer annyi, hogy egy pár bukósisak sisakja el egymástól, és szubkoncuzív hatást vált ki, mely jelenségben az agy a koponya belsejébe ütközik, traumát okozva, anélkül azonban, hogy a játékosok megmutatnák az agyrázkódás nyilvánvaló tüneteit. Az új, innovatív sisakok nem tesznek semmit ennek megakadályozására; súlyosbítják a problémát.A sisakok eltávolítása arra kényszerítené a vonalhajózókat, hogy távolítsák el a fejüket egymástól, és nem kockáztatják, hogy három órás időtartam alatt akár 80-szor is homlokot ütközzenek. el a TV-nézőktől, és Unibet elriasztja a szülőket attól, hogy gyermekeiket etessék a bajnokságba. De éppen a szubkoncuzív slágereknek van hosszú távon a legkárosabb hatása. Ha agyrázkódási válság van a futballban, akkor ez szubkoncuzív.

A sisakok eltávolítása nem a rajongók szeretetének tönkretételét jelenti. A játék és az azt játszó játékosok megőrzéséről szól. A jelenlegi változások apró burgonyák voltak, szép dolgok, amelyeket be kell tartani a közösségi média kampányába, vagy megpörgetni a tévé vezetőinek vagy a szülőknek.Az agyrázkódást és az agytraumát soha nem lehet teljesen eltávolítani a futballtól – vagy bármilyen kontakt sporttól -, de a liga orra alatt radikális ötlet ül. És itt az ideje elkezdeni komolyan venni.