- Unibet

Brazília: a magas árak és az alacsony bérek a Panini Világbajnokság matrica-csereügyleteiben

Egy napsütéses délutánon kívül a Sao Paulo modern művészeti múzeumánál több mint 100 ember gyűlt össze a labdarúgó matricák kereskedelmére, papíralapú vagy mobiltelefonos alkalmazások segítségével, hogy rögzítsék a gyűjteményeiket.

Brazília még mindig húzódik intézményi és politikai válságból, és csak csak egy brutális recesszióból kúszott ki, de egy hónapig a világbajnokság néhány Unibet menekülést kínál az ország rekord munkanélküliségétől és az erőszakos erőszaktól.

Az idén szervezett swap-találkozók, amelyek portugálul ismertek de de de de del Troca néven, „swap pontok” lettek az egész országban.

Renato Vasconcelos a világbajnokság labdarúgó-matricáit gyűjti össze gyermeke óta, de azt hitte, hogy nem zavarja az idén, amikor Panini márciusban bejelentette, hogy megduplázza az öt matrica csomag árait.

Soha nem sikerült befejezni egy albumot az árak növekedése előtt, és azt hittem, lehetetlen lenne ”- mondta a 33 éves rendszerelemző.

A verseny kezdetén viszont Renato büszke egy kitöltött Unibet bónusz album tulajdonosa – és Mariana partnere csak három rövid matrica.

A pár nagy sikert aratott a pontos de troca elterjedésében.

A dél-keleti ipari erőművek parkjaiban, stadionjaiban, fodrászataiban és még egyházakban is találkoztak a találkozókkal az Amazon-i dzsungelvárosokba.

Az áremelkedés két real (kb. 50 cent vagy 40p) ) öt matrica csomagolásánál az idei 682-es címkével ellátott Panini album minimális költsége 274 real (72 dollár vagy 55 font).A probléma ebben az évben a véres, fényes isFrancisco Silva, 53

De ez nem lenne ismétlődő matrica nélkül, ami Unibet gyakorlatilag lehetetlen. A közgazdászok úgy becsülik, hogy egyedül egy album befejezéséhez átlagosan körülbelül 2000 re (525 $ / 395 dollár) lenne.Brazília leggazdagabb államában, a brazil földrajzi és statisztikai intézet szerint 2017-ben Brazília leggazdagabb államának átlagos havi jövedelme 1712 real volt.

Gabriel Tasca, 27 éves, az egyik ritkább A modern művészeti múzeum swap-pontján, a kapu és az éljenzés kapcsán Renato partner Mariana partnere fényes fémes matricái.

„Sok pénzt takarítottam meg” – mondta, becsülve, hogy 300 rejtett matrica, mielőtt felajánlja a maradék alkatrészeit bárkinek, aki akarta őket.

A közösségi médiahálózatokon keresztül szervezett matrica-swap-találkozók először nemzeti figyelmet szereztek a 2014-es világbajnokság előtt, amelyet Brazília fogadott, de azóta nőtt népszerűség.

„A válság és az áremelkedés következtében az idén több ember választja a swap-pontokat” – mondta Diego Moreira, aki a Passion to Collect-et vezeti, amely felsorolja a swap pont-idejét és helyét egy Facebook-on csoport, amely Brazíliában közel 50 000 taggal rendelkezik Ay Video 10:45 Ismerje meg a matricákat: az emberek, akik a digitális korban életben tartják a Panini-t – videó

Bár a gyűjtők azt mondják, hogy „swap pontok” segítettek a pénztárcáikban, sok más panasz van. „Az idén a probléma a véres fényes,” mondta Francisco Silva, 53 éves cukrászdai munkás, aki most az idei második albumán van, és aki minden évben 1990 óta gyűjti össze.

Francisco és más a gyűjtők azt állítják, hogy a fémes fényes matricák idén szokatlanul hiányosak, és paninit azzal vádolták, hogy kevesebbet termel a nyereség növelésére.Panini tagadja az állítást.

A látszólagos szűkösség közepette virágzó fekete piac virágzik. A Hardcore gyűjtők elutasítják a ritkaságok kifizetését – ahelyett, hogy cserélnék őket, de a Sao Paulo modern művészeti múzeum swap-pontjában néhányan hajlandóak voltak megtörni a tabut.

A swap-ponton gyűjtött kollektorok sötéten Unibet dörmögtek egy fiúról, aki nemrég megvásárolta az utolsó matricát, amire szüksége volt az 50-re.

„Ez kizsákmányolás” – mondta Vasconcelos. „Azt hiszem, ez a karakter hiányát mutatja.”