- Unibet

Hillsborough családok bírálják a rendőrfőnöket a boszorkány-vadászat iránti követelésről a könyvben

Sir Norman Bettison, a Merseyside rendőrség egykori főparancsnoka, 1989-ben a Hillsborough-ban jogellenesen meggyilkolt emberek családjait bírálta, hogy írjon egy könyvet a katasztrófáról, amelyben a boszorkány-vadászat áldozatává teszi magát.

A könyvben, a Hillsborough Untold, Bettison elismeri, hogy a Független Rendőrségi Panaszok Bizottsága gyanúsítottja a Dél-Yorkshire-i rendőrség állítólagos fedezésére.Az IPCC felülvizsgálja azt a döntést, hogy nem vizsgálja ki a rendőrfőnököt Hillsborough felett.

A családokat azzal vádolják, hogy megpróbálták elkerülni a 96. ember halálát okozó hibák miatt a Liverpoolban és a Nottingham-erdő, és helyette a Unibet mérkőzésen részt vevő emberek állítólagos téves viselkedését hibáztatja.

Ezt a rendőrségi ügyet a zsűri elutasította az idén április 26-án megkötött új vizsgálatokban, amelyek szerint a 96 ember jogellenes volt meggyilkolták a Dél-Yorkshire-i parancsnok, Ch Supt David Duckenfield súlyos gondatlanságát, és hogy a szurkolók nem viselkedtek a labdarúgó-pályán kívüli veszélyes összetöréshez.

A családok kritizálják a Bettison-t könyvének időzítése, mivel az IPCC azt mondta, hogy a megkérdezések után a korai ügyészség számára fájlokat kíván küldeni annak érdekében, hogy mérlegelje az esetleges díjakat, ideértve az igazságszolgáltatás elterjedését az év végén. / p>

A könyvben Bettison azt javasolja, hogy az ő fiókja bemutatkozhasson az ügyében, ha büntetőjogi vádakat vetnek fel vele szemben. „Ez a könyv lehet az egyetlen módja annak, hogy a Hillsborough utóhatásom saját számláit valaha is meghallgassam.A koronavédelmi szolgálat és a nyilvánosság által – írta.

A katasztrófa idején Dél-Yorkshire-i rendőrség főfelügyelője, Bettison 1998-ban a Merseyside Munkaügyi Miniszter által vádolták. Maria Eagle egy „fekete propaganda-egység” részese, amely részt vett a tisztek nyilatkozatainak megváltoztatásában, és hangsúlyozta a Unibet támogatók állítólagos téves viselkedését és részegségét.

Bettison a könyvben azt állítja, hogy soha nem volt összeesküvés a támogatók hibáztatására, és hogy ez „mitologizálódott”, és azt mondja, Eagle soha nem ismételte meg a Parlamenten kívüli vádját.

Eagle elmondta a Guardiannek: „Mindent megállok, amit valaha is mondtam a katasztrófáról, a Belügyminisztériumon belül és kívül is, beleértve Bettison úr szerepét az utóhatásokban, és a hosszú harcot családok és túlélők az igazságért és igazságért. ”

A könyv„ nem megfelelő és helytelen ”időzítésének leírása, Eagle azt mondta:„ A könyv nem messze ”, a könyv a szokásos nárcisztikus és Bettison úr részleges beszámolója. ”

Margaret Aspinall, a Hillsborough Családtámogató Csoport elnöke, és aki 18 éves fia, James, meghalt a katasztrófában, azt mondta:„ Nem vagyok meglepve, hogy Bettison írt egy könyvet, mert mindent újra neki tesz, és áldozatul fest.David Conn nyerte az év labdarúgó-újságíróját a MBNA Northwest Football Awards-on. Tovább

„Ebben a napban kilencvenhat ember halt meg, a túlélők százai megsérültek és traumáltak, végül egy zsűri hozta létre az igazságot. és még mindig a kínzással élünk.Azt akarjuk, hogy Bettison elmondja a történetét – az igazságot, az IPCC-nek.

Bettison azt mondja a könyvben, hogy a boszorkány-vadászat tárgyát képezi, miután a nevét az állítólagos lefedéssel társították .

Az egyik fejezet „Salem árnyékában” címmel, utalás az Amerikában lévő kisvárosra, amely 1692-ben több nőt próbált ki állítólagos boszorkányságra.

2012-ben a Hillsborough független panel jelentése, amely kiemelte a katasztrófa utáni szerepét, beleértve azt is, hogy hogyan vette fel a parlamentet a parlamenti képviselők bemutatására, Bettison azt mondja, hogy most sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy nyilvános nyilatkozatot tett, amelyben azt mondta: a rendőrség feladata, hogy a Leppings Lane turnikán kívül nehezebbé váljon, mint amilyennek kellett volna. ”

Ez a kijelentés arra vezetett, hogy kilépett az akkori pozíciójából, mint Nyugat-Yorkshire-i rendőrség főparancsnoka.A könyvben Bettison azt mondja, úgy véli, hogy a pályafutása időnként véget ért, mert „a színárnyalat és a kiáltás ki volt téve, még akkor is, ha szilárdan és csendesen, be van zárva Bettison az elmúlt években Dél-Yorkshire-i rendőrségnek a hivatalos Taylor-vizsgálathoz való benyújtásának fő szerzőjeként mutatkozott be, amelyet most Wain-jelentésnek hívnak.Ebben az erőben nem ismerte el a hibákat, elhagyták, hogy Duckenfield nem volt tapasztalható a Hillsborough-i mérkőzéseken, és csak 19 nappal az elődöntő előtt lett kijelölve, és hangsúlyozta a támogatók téves viselkedését.

A könyvben Bettison leírja a Wain-jelentést, mint „belső tájékoztató dokumentumot”, amely „a legpontosabb bizonyítékokra támaszkodik ahhoz, hogy megragadják a Dél-Yorkshire-i rendőrök lényegét az eseményekről”. a 96 ember, akinek életét rövidre vágták. További információ

Louise Brookes, akinek András, majd 26 éves volt, egy másik a 96 jogellenesen meggyilkolt ember közül, különösen dühös, hogy Bettison a parlamentbe felvett videóba került. a testvére képe, amely mozdulatlanul fekszik egy fekete bin zsákkal a feje fölött, és részleges levetkőzésben.

Bettison csak néhány rövid bekezdést szentel a könyvében található videónak, amely a katasztrófa objektív beszámolójaként ábrázolja azt, a felvételeket pedig a múltbeli labdarúgó-huligánizmus, mivel ez „hasznos és kontextusos” volt.Eagle és a családok úgy vélik, hogy a videó részleges beszámolót adott arra, hogy a katasztrófát hibásan hibáztassák.

Brookes azt mondta: „Az apám, akit András halála elpusztított, 10 nappal az új kutatások előtt meghalt kezdődött. Bettison soha nem kérte engedélyünket, hogy használja ezt a képet Andrásról, és mutassa meg azt a politikusoknak a fekete propaganda videóban a Dél-Yorkshire-i rendőrség számára. Most elkészítette ezt a könyvet, hogy felmentse magát, miközben a büntetőjogi vádakat megfontolják, és áldozatul festik magukat. Ez undorító – a megvetés alatt. ”

A kiadó, a Biteback azt mondta, hogy a könyv„ tisztelettel kéri, hogy megmagyarázza, miért [Bettison] úgy érzi, hogy tisztességtelenül bűnbántalmazott ”. Jótékony célra. Aspinall szerint egyetlen jótékonysági szervezet sem fogadja el a pénzt.