- World Cup

Az angliai győzelem azt mutatja, hogy lerázhatja a múltat ​​- és nem csak a pályán

Ehelyett meg kell ismételnünk a nyilvánvaló, a földön való tényeket. Hogy ez csak egy játék volt. Hogy szombaton kint tudunk lenni. És amire Bhagwan Shree Southgate olyan bölcs módon emlékeztetett bennünket, a svédek „kemény” ellenfelek, akiknek jelentős eredménye Anglia ellen van.

Mindezek ellenére nehéz nem látni a tegnap esti játékot kicsi, de elfordítva a nemzeti történetünket. A háború utáni angol identitás kíváncsi, talán még meghatározó tulajdonsága számára az arrogánság és a bizonytalanság gyakran instabil keveréke volt: egy hatalmas birodalmi hatalom, aki küzdött, hogy helyet találjon a világon. Az angol csapat „megteremtette saját történelmét”, mondja Gareth Southgate Bővebben

Fél évszázadig a nemzet futballcsapatához fűződő hozzáállása tökéletesen tükrözi ezt a keveréket.Az arrogancia az elfogadhatatlan feltételezésben nyilvánul meg: ha vannak olyan nemzetközi versenyek, amelyekre sor kerül, akkor Angliának meg kell nyernie őket; a bizonytalanság az önmegtisztító, fatalista bizonyosságban, amelyet nem fogunk megtenni. Ezt a keveréket rögzítik azon a dalban, amely immár Anglia nem hivatalos nemzeti himnuszává hasonlítja a Jeruzsálemet. Ez a dal tegnap este megállította a forgalmat az ország egyes részein: Három oroszlán. Ez magában foglalja azt a feltételezést, miszerint a trófea természetes otthona Anglia, és azt a fájdalmat, amelyet egy egész életen át nézi, amikor másutt megy.

A narráció egy kis részét megváltoztatták. Anglia soros kudarca a büntető lövészetben a szerencsétlenség nemzeti történetének részévé vált.A mulasztások – akár Stuart Pearce, az Italia 90-nél, a németekkel szemben, akár Southgate maga az Euro 96-val, ismét a németekkel szemben – a kollektív haszontalanság panteonjába kerültek, Basil Fawlty és Bean mellett. Viccesen magunkra dobtuk a dolgot – Southgate és Pearce gúnyolódtak a saját kudarcukért egy pizza reklámban -, de ez benyomást hagyta. Más országok könyörtelenek vagy hatékonyak voltak, de kissé szemét voltunk. A természet törvényévé vált. Nyáron esni fog, és Anglia kiszabja a szankciókat. Megnézheti az óráját. Videó lejátszása 1:05 Anglia történelmi világbajnokság büntetőjogi győzelme vad eseményeket indít – videó

Tegnap este 10 óra előtt megváltozott. Számos részlet volt a történet ezen változásának.Jordan Pickford, akiről azt állították, hogy kicsi ahhoz, hogy top kapusa legyen, megmentette a napot és hős lett. Kieran Trippier beszélt arról, hogy Anglia, aki valaha úgy gondolta, hogy improvizálta útját lövöldözésen keresztül körültekintően felkészült csapatok ellen, újra és újra edzett erre a pontos helyzetre (bár remélnünk kell, hogy a svédek nem hallgatták meg, amikor Trippier azt mondta, hogy mindig célja pontosan ugyanabba a pontba kell helyezni). És természetesen az epizód érzelmi szíve, maga Southgate – végre megváltva ezt a hiányt 22 évvel ezelőtt.

Ahogyan a Newsnight Emily Maitlis tweetelt: „A Southgate éppen bebizonyította, hogy miért érti meg a múltbeli hibákat annyira jól. kapcsolja be őket jövőbeli győzelmükbe.Ez a megfelelő mitológia dolga. ”„ Hazajön ”: Anglia ünnepségre buzdul, miután megnyerte Kolumbiát. Tovább

Valójában a menedzser feladata volt a döntő pont megfogalmazása. „Megpróbáljuk megírni a saját történelemünket” – mondta, és hozzátette, hogy azt mondta a játékosoknak, hogy: „Saját történetüket írják. Nem kell meghajolnunk a múlt nyomásának. ”

Van egy nemzeti lecke, amely túlmutat a labdarúgáson, minden a lehetőségekről szól, és lerázza a fatalizmus átokját. Szívbe kell vennünk, és meg kellene ízlelnünk ezt a pillanatot. Mert ki tudja, mi rejlik a raktárban, amikor eljön a szombat.