- World Cup

Christian Eriksen készítése: a kezdetektől fogva „wow” futballista volt

Hansen az intelligens, szerény vörös téglából épült klubházban beszél, amely egy olyan fal előtt áll, amely karrierje különböző pontjain írt ingeket a klub leghíresebb fia. Március és véletlen együttesen az Eriksen és Dánia éjszaka a világbajnokság előtti barátságban van. A szoba úgy lesz csomagolva, mint mindig, a szemközti televízióban lévő szemek, ahogyan van, Hansen büszkén mondja, amikor Tottenham a levegőben van. Öt éves Eriksen, aki valaha is használta – ezekben a napokban egy hihetetlenül megtartott négyszög, kis oldalú gólokkal. Először is egy jól bevált út volt. Három évtizeddel korábban Hansen elkezdte rúgni a labdát ugyanazon gyepen, és elkezdett játszani Middelfart első csapata mellett, Eriksen apja mellett, Thomas.Sok jó gyerekünk van, de senki nem szereti a keresztényt. A kezdetektől fogva a legjobb játékos volt, de soha nem mondja meg, hogy Hans Hans, Middelfart Boldklub

„Jó játékos, ügyes, a bal oldalon játszott, és sok célt tűzött ki” – emlékszik vissza Hansen. Thomas, egy autóalkatrész-értékesítő, aki még néhány száz méterre él, a családi otthon csak a látványon kívül van a mezők mögött.Christian figyelte a vezető oldali játékot – „Amikor eljöttünk, mindig azt mondja:„ Jó volt ma, „még akkor is, ha elveszett” -, de azt a felismerést, hogy hamarosan a legtöbbet kivágja a többiek közül, akik megpróbálták Gyorsan sikerült egy olyan városban szerzett szerencse, amely sokkal jobban ismert az olajiparhoz fűződő kapcsolatairól.

„Sok jó gyerekünk van, de senki nem szeret keresztényt: amikor kicsi volt, mindenki látta, hogy különleges, – mondja Hansen, egy jocular ember, aki készen áll a nevetésre. – Többet, ő volt az a fickó, aki gondoskodott a többiekről. Kezdettől fogva a legjobb játékos volt, de soha nem mondja el. Keresztény volt, és még mindig jó fiú – kedves, udvarias, barátságos. Thomas egyike volt a keresztény edzőinek, és a siker soha nem volt messze.2004-ben a Middelfart 12 év alatti oldala az ötödik helyen végzett Dániában; ebben az évben az ő korosztálya még harmadik évben négy év alatt harmadik helyen végzett a Funen helyi bajnokságában, az ország középső szigetén. „Megpróbáljuk megtanítani őket, hogy jó, ha a labda van, jó dolog, hogy csináljunk valamit, ami gyorsan eljuthat a másik célhoz,” mondja Hansen, a „Blue Lines” listájára mutatva, amely a 70-es évet mutatja be – a klub története. „Előre, nem hátra játszunk.” Facebook Twitter Pinterest Eriksen a szülői kertjében, Middelfartban játszott az apjának, Thomasának.Fénykép: Poulsen Lars / Ritzau / Press Association Képek

Eriksen is ebben az irányban mozog. „Ő volt a legjobb technikai játékos, amit valaha láttam, egyedülálló” – mondja Anders Skjoldemose, az irodában ülő Odense BK képzési helyén. – De ő is csapatjátékos volt. Mindenki látta, hogy ő a legjobb egyén, de épp annyira volt a legjobb, ha a csapatnál dolgozott. Az éves Eriksen a 30 kilométeres utazást a Middelfarttól kezdte, a fiatalok működésének középpontjában állt. „A Middelfartnak mindig van egy vagy két játékosuk, akik elég jóak” – mondja, és abban az évben Eriksen és közeli barátja, Rasmus Falk, akik most az FC Copenhagen-on játszanak.A pár jött létre, mint egy jól megalapozott kettős cselekedet.Eriksen beágyazott. TPI, amelyben az utóbbiak félidő alatt 4-0 volt. A második félidőtől számított 20 percen belül a TPI, aki Hermansen fia volt, 8-4 volt. „Christian és Rasmus éppen a labdára, pa-pa-pa-pa-ra kerültek, játszottak közöttük, behelyezték, bevették a labdát, és újra elkezdtek” – mondja. – Mindent elértek. Ha megkérdezik az akkori srácoktól, még mindig emlékeznek.Skjoldemose, aki közvetlenül 16 év alatti edzőket végzett, gyorsan észrevette, hogy „valami mágikus hangulat van a csapat körül”, Eriksen komolysága és érettsége különválasztotta őt. „Meghívást kapott külföldön, olyan helyeken, mint Chelsea és Milánó,” mondja. „Amikor visszajött a fiúk az öltözőben:„ Hogy volt Milánóban? ”, De csak azt mondja:„ Igen, rendben volt. Most készen állsz egy másik munkamenetre? ”Minden más kölyök az égen járna.” Facebook Twitter Pinterest Christian Eriksen, Ajax 2011-ben. Fénykép: VI-Images a Getty Images-en keresztül

Az Odense 1-es pályáján Eriksen a szabadrúgást követően rúgja a szabadrúgást, öblítse le és ismételje meg.A Skjoldemose mellé ülő Hermansen eléri a laptopját, és felvételeket készít egy technikai készség DVD-ről, amelyet a dán FA számára készített 2005-ben, ami még mindig látható a mai kontinensen. Különösen az egyik csillag tanulóját mutatja be. – Az ő érintése a labdára – 13 éves! – kiáltotta fel, mintha először nézne Eriksenre, ahogy a fiatalok áthaladnak és csöpögnek, de a legismertebb megjelenésű darab műszakilag tökéletes darabból áll a cél sarkában. A Premier League-ben lévő 41 gól közül hat ilyen módon jött létre, és van egy izgalom, hogy a múltban elképzelhető, hogy a jövőben ez a tévedhetetlen.

2008-ban, amikor Eriksen, majd 16 éves, csatlakozott az Ajaxhoz.Hermansen úgy véli, hogy akkoriban találta meg az első csapat esélyeit, hogy nehezen jöjjön el az Odense-nél – nem azt mondta, hogy a dán klubok bízhatnak a fiatalokban, még kivételes tehetségekben is. „Nagyon okos volt számukra,” mondja az Eriksens választása. „Azt hiszem, 100% -uk tudták, mit akarnak a keresztényekkel és hogyan. Amszterdam öt vagy hat óra autóútra fekszik. Mindig ott voltak dán srácok, és ők is játszották a fajta labdarúgást. ”

Morten Olsen először 2009 novemberében nézte Eriksen játékát, két hónappal az Ajax első csapatának promóciója előtt . Dánia 17 év alatti tagjai barátságot játszottak Franciaország és Olsen ellen, majdnem egy évtizeddel a 15 éves rangsorban, mint a magas rangú nemzeti csapat edzője.Néhányan azt mondták, hogy túl kemény vagyok, de meg kellett nyomnom egy másik gombot, tudva az embert és a futballozót, Morten Olsen-t, Dánia korábbi edzőjét.

„Öt perc múlva figyelemmel kísértem haza is,” azt mondja a gyámnak. „Nagyon fizikailag erős oldalt játszott, de a technika, a mentalitás, mindent nyilvánvaló volt. A kezdetektől fogva „wow” labdarúgónak neveztem. ”A következő márciusban Eriksen Olsen csapatában volt; három hónappal azután, hogy ő volt a legfiatalabb játékos a dél-afrikai világbajnokságon Hollandiában és Japánban.

Meghatározta az ország labdarúgó erejéig tartó útját, bár az alkalmi bump az út.Ha egy dolog hiányzik Eriksenben, az Odense edzői gondolták, ez egy tűz és kénkő adagja volt; a kezdetektől fogva az volt, hogy hagyja, hogy a labda beszéljen, de Olsen úgy gondolta, hogy Dániára nézve túlságosan hitelt ad a passzivitásnak. 2014 októberében hevesen megdöbbentette Eriksen-t, miután Portugália egy Euro 2016-os kvalifikációs vereséget szenvedett el, mondván, hogy a játékos nem sikerült ellenőriznie a játékokat, és hogy ez már nem „Ajax volt… nem fejlődés”. email. „Általában beltérben csinálom, de azt mondtam magamnak, hogy élhet vele – és hogy vele kellett élnie.Mert az a játékos, akinek ő volt, meg kellett tanulnia, hogy éljen a felelősséggel. Néhányan azt mondták, hogy túl kemény vagyok, de abban az időben meg kellett nyomnom egy másik gombot Christian Eriksenen, tudva az embert és a labdarúgót. ”

Gondosan kiszámított rúgás a hátoldalon. Eriksen következő 20 nemzetközi versenyén 15 gólt szerzett, köztük a dublini trükköt, amely Dániát ténylegesen a világbajnokságra vitte. Napjainkban a csapat stílusa, a jelenlegi edző, a Age Hareide, célja, hogy olyan helyekre tegye azokat, ahol bizonyos fokig megsértheti az ellenfeleket. „Még egy rossz napon is Christian 13 vagy 14 km-t fog futni a csapatért” – mondja Olsen. – Tehát soha nem mondhatjuk, hogy rossz játékot játszott.Ha ő és a csapat együttesen találkoznak, azt hiszem, Dánia meglephet Oroszországban. ”Facebook Twitter Pinterest Eriksen ünnepli a dániai pontozást az ír Köztársaság ellen, amely a világbajnokságot lezárta. Fénykép: Lars Ronbog / FrontzoneSport a Getty Images-en keresztül

Akárcsak azok, Eriksen majdnem biztosan visszajön Middelfartba ezen a nyáron, a szüleivel együtt maradva a régi barátokba. Látni fogja, hogy a Middelfart Boldklub a 35 000 fontot kapta, amit az Ajaxról Tottenhambe költözött; talán ő is átmegy a régi iskoláján, Lillebælton, akinek a „Cruyff Court” nevét viseli, és az Eredivisie-ben eltöltött idejében hagyta el.Egy szerencsétlen város és egyformán elhanyagolható utódai jól szolgáltak egymásnak. A sajnálat legfeljebb egy csekély; klubja már tehetséget adott a korosztály számára.